Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans de comunicació
L’Anuari Mèdia.cat 2011 guanya el I Premi JM Planes d’investigació periodística

Convocat per la Fundació Independència i Progrés, avui a les 8h del vespre, tindrà lloc el lliurament del primer Premi Josep M. Planes d’investigació periodística, a la sala del centre cultural el Casino de Manresa.

28/11/2013 Comunicació
Anuari Mèdia.cat Anuari Mèdia.cat

La Fundació Independència i Progrés, amb el suport del Col·lectiu Desvalls i la participació d’un representatiu col·lectiu de periodistes del Bages, va convocar el primer Premi Josep M. Planes d’investigació periodística, amb l’objectiu de distingir un treball periodístic publicat durant l’any 2012.

Per decisió del jurat format per Jordi Finestres (president), Marina Llansana, Carles Solà, Míriam Tirado, Jordi Torra i Joan Badia (secretari), el primer Premi J. M. Planes serà atorgat al treball Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics 2011, elaborat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils. Es tracta d’una recerca feta de manera independent i comptant amb el suport del micromecenatge popular, que ha aconseguit identificar quinze temes sobre els quals va planar el silenci mediàtic durant l’any 2011. El jurat ha considerat que és una labor d’investigació a fons contra les “narratives dominants” per posar en evidència que hi ha determinats temes “incòmodes” o  silenciats per la majoria de mitjans de comunicació.

El guardó consisteix en una estàtua de l’escultor i artista manresà Ramon Jounou, que serà lliurat als guanyadors en l’acte d’aquest dijous.

El Premi Josep M. Planes vol ser un homenatge a qui fou un destacat periodista del primer terç del segle XX, Josep M. Planes, manresà, periodista d’investigació, humorista i satíric, que fou assassinat per silenciar la llibertat d’expressió. El seu exemple ha mogut la Fundació a reconèixer els treballs periodístics, en qualsevol format, que hagin ajudat a fer una reflexió sobre qualsevol aspecte de la nostra vida col·lectiva, mitjançant la recerca periodística, l’humor, la sàtira, la denúncia, etc.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid