Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EX-URSS
La majoria dels ciutadans exsoviètics enyora l'URSS

Transcorregudes dues dècades de l'ensorrament de la Unió Soviètica, la majoria dels ciutadans de les ex-repúbliques de l'antiga URSS consideren que aquest canvi geopolític va ser negatiu per als seus països

28/12/2013 Internacional
Una enquesta realitzada per Gallup a 11 repúbliques postsoviètiques va plantejar a 1.000 participants la pregunta de si consideren que la desintegració de l'URSS, ocorreguda fa 22 anys, ha danyat o benificiat a la població dels nous països independents sorgits d'aquell col·lapse. Aproximadament un 51% dels enquestats, sobretot a Armènia, Rússia i Ucraïna, considera que la desintegració del bloc comunista no ha resultat beneficiosa mentre que un 24% valora la desintegració de la Unió Soviètica com una cosa positiva. Pel que fa a Rússia, un 55 % creu que aquest canvi geopolític va danyar el seu país i només un 19% dels russos creu que el col·lapse de l'URSS va millorar el seu estil de vida .

L'estudi revela que les persones majors de 30 anys són més propenses a sentir nostàlgia pel passat soviètic i a creure que l'ensorrament de l'URSS va perjudicar als seus països, mentre que els joves sense records del passat soviètic solen percebre la seva situació actual amb més optimisme. Segons la informació estadística, un 33 % dels joves enquestats qualifiquen la desintegració del bloc de ''nociva '', mentre que aproximadament un 30% de les persones menors de 30 anys hi veuen certs avantatges. Al seu torn, un 20 % de participants en el sondeig no fan cap estimació o es neguen a contestar.

El resultat de l'enquesta suggereix que "la llibertat que van pensar que podrien obtenir després de la caiguda de la Unió Soviètica no s'ha materialitzat ", segons s'afirma a l'estudi. En aquest context, és molt notori el cas de la república del Tadjikistan, on un 61% dels enquestats tem donar una opinió política. El sondeig d'opinió pública també mostra que una part significativa dels ciutadans de les exrepúbliques soviètiques no entreveuen cap millora a curt termini, donant per fet que després de la desintegració de l'URSS les generacions posteriors tindran menys oportunitats, mentre que un 18% dels enquestats tenen confiança en el futur.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid