Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1999 La BBC revela la identitat d'una espia al servei de l'URSS

1999 La BBC revela la identitat d'una espia al servei de l'URSS

10/09/1999 Tal dia com avui
1999 La BBC revela la identitat d'una espia al servei de l'URSS 1999 La BBC revela la identitat d'una espia al servei de l'URSS

Una sèrie de la BBC basada en arxius del KGB revelava en aquesta data la identitat de Melita Norwood, una anglesa de 87 anys que durant els 20 anys que va treballar de secretària en un organisme del Govern va passar valuosa informació al KGB sobre el programa nuclear britànic.

Norwood, que ja va ser identificada pel Govern britànic l'any 1992, no va renegar el seu passat perquè va actuar d'acord amb el seu ideari comunista. El 14 de setembre sortia a la venda The Mitrokin Archive, llibre en què s'havia basat la sèrie i que delatava altres espies, entre els quals John Symmonds, un exoficial de policia que el 1980 es va lliurar a les autoritats britàniques.

Melita Norwood  Wiquipèdia

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid