Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
GUAM
EUA “bombardeja” l'illa de Guam amb ratolins

El “bombardeig” de Guam amb 2000 ratolins enverinats pot crear un fort impacte mediambiental a la colònia americana

05/12/2013 Internacional

Guam, l'illa al Pacífic ocupada des de 1898 pels EUA, va ser bombardejada diumenge passat amb 2000 ratolins en paracaigudes per controlar la proliferació de serps arbòries. Les serps arbòries causen constants apagades elèctriques a l'illa, la més gran de les Illes Mariannes, amb costos molt elevats en reparacions i noves línies (tot i que les serps no presenten cap perill pels humans ja que no són verinoses).

Els rosegadors llançats en paracaigudes estan morts i són en realitat esquers enverinats. Pel que fa a la possibilitat que altres animals puguin ingerir aquests ratolins i infectar-se, les autoritats nord-americans simplement han declarat que: "En aquest moments estem utilitzant acetaminofén que és un calmant pel dolor en éssers humans però 100% mortal per a totes les serps arbòries". Juntament amb el verí, un alt nombre de ratolins porten dispositius electrònics per controlar l'operació que costa 8 milions de dòlars. A més a més del possible impacte mediambiental els vuit milions de dòlars invertits poden resultar inútils ja que les serps en estat salvatge s'alimenten exclusivament d'animals vius i en canvi el varanus indicus (un dels pocs depredadors de les serps arbòries) s'alimenta de carronya.

Encara que ningú sap exactament com les serps arbòries van arribar a Guam, es creu que van entrar de polissó en càrregues militars enviades des de Nova Guinea durant la Segona Guerra Mundial. L'Illa de Guam, amb uns 170 000 habitants i annexada pels EUA, és un dels 17 territoris no autònoms sota supervisió del Comitè de Descolonització de les Nacions Unides.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid