Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESTATS UNITS
Les estafes del capitalisme als EUA

El "Divendres Negre" multitud de nord-americans creuen que val la pena aprofitar les ofertes dels supermercats però en realitat són víctimes d'una estafa gegantina

30/11/2013 Internacional

Creient que paguen molt menys pels productes de tecnologia punta, els compradors que es llancen a la bogeria compradora (on sovint es produeixen baralles) del "Divendres Negre" paguen més pels productes del que pagarien en altres períodes de l'any .

L'estafa funciona principalment de dues maneres. En primer lloc, els minoristes inflen artificialment els preus de mercaderies els mesos previs al Divendres Negre per tal de fer que els descomptes posteriors semblin atractius en comparació. En segon lloc, encara que els compradors aconsegueixen aconseguir veritables descomptes, molt probablement acabaran comprant també altres productes a un preu que en un 98 % dels casos està per sobre del seu preu normal. A més, es pot trobar els mateixos productes a preus més baixos al gener sense cap necessitat de fer cues o participar a “baralles” i disturbis a petita escala .

“Les escenes vergonyoses que veiem cada any dels nord-americans barallant-se per televisors d'alta definició són un exemple de control mental sobre les masses, en què els minoristes implanten l'il·lusió d'escassetat de productes a preus baixos amb la finalitat de crear una estampida artificial”, ha assenyalat el portal Infowars.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid