Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESTATS UNITS
Reclamen justícia per a un nen executat als EUA

Gairebé 70 anys després que un nen de 14 anys es convertís en la persona més jove executada als EUA , activistes de drets humans han demanat un nou judici per netejar el nom del menor

13/11/2013 Internacional

George Junius Stinney , un noi afroamericà de 14 anys d'edat, de Alcolu , Carolina del Sud (EUA) , va ser declarat culpable el 1944 de l'assassinat de dues nenes blanques després que la policia local digués que el menor va confessar el crim (tot i no haver-se trobat , fins ara, constància escrita de la seva confessió en els arxius policials). A Stinney no se li van llegir els seus drets i el seu advocat defensor , el comissionat Charles Plowden ( en aquell temps immers en plena cursa per accedir al govern local ) no va cridar a declarar cap testimoni en la seva defensa . Només 84 dies després del crim de les joves Stinney va ser executat en una cadira elèctrica especialment dissenyada per adaptar-la al seu petit cos .

Ara , activistes de drets humans i advocats de la firma legal Coffey Chandler Kent & McKenzie , de Carolina del Sud , pretenen reobrir el cas adduint posseir noves proves que evidenciarien la innocència del menor, segons declaracions jurades dels germans vius del noi que asseguren que el jove es trobava a casa amb ells en el moment dels assassinats . Segons els advocats , els testimonis no van poder testificar en defensa Stinney durant el seu judici ja que el procés es va dur a terme de manera " extraordinàriament ràpida i en circumstàncies irregulars " .

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid