Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unitat Popular
Un miler de persones participaran a la Trobada per la Unitat Popular

Se celebrà aquest dissabte a l'institut La Llauna de Badalona

28/11/2013 Política
Eva Fernández, María José Lecha, Núria Comerma i Julià de Jòdar Eva Fernández, María José Lecha, Núria Comerma i Julià de Jòdar

Aquest migdia s'ha presentat, en rodan de premsa, al Casal Independentista de Sants "Jaume Compte", la Trobada per la Unitat Popular (TUP).

A l'acte han participat l'activista veïnal Eva Fernández, l'escritor Julià de Jòdar, la sindicalista María José Lecha i Núria Comerma, en representació del Comitè Organitzador. Tots ells signants de la "Crida per la Trobada per la Unitat Popular".

L'escriptor Julià de Jòdar ha explicat que la trobada "respon a la necessitat de fer un compendi del que hem après en aquests anys de crisi social i nacional, a través de les lluites i l'organització al carrer per frenar les ofensives de classe, posar-ho en comú i veure cap a on ens orientem". Des del Comitè Organitzador s'ha informat que ja eren més de 700 les persones inscrites a la trobada i des de l'organització ja es treballa per assumir l'assistència d'un miler de persones el mateix dissabte. "Per la quantitat de gent que vindrà esperem que el debat sigui ric, esperançador i políticament molt fèrtil" apunta Julià de Jòdar.

L'activista veïnal Eva Fernández ha explicat que "hi ha una gran necessitat d'espais oberts, unitaris i transversals en els quals agrupar un gran ventall de sectors preocupats per definir el model de societat que volem construir, i articular les diferents lluites perquè no quedin fragmentades". En aquest sentit en la trobada s'han previst la celebració de 20 assemblees obertes temàtiques que abordaran temàtiques com territori, joventut, solidaritat internacional, llengua, cultura, antipatriarcal, drets col·lectius i drets socials que es desenvoluparan al llarg del matí. A la tarda es celebraran 3 gran debats estratègics que es dividiran en: Elaborar un full de ruta per a la independència compartit per moviments socials, entitats i organitzacions amb voluntat transformadora i rupturista; Definir les bases del nou model de societat que volem, quines estructures i quin model social, econòmic i cultural voldríem que fossin discutides en la creació d'un nou estat; En aquest procés de transformació social radical pel que optem ens cal analitzar com s’articulen les lluites, el contrapoder i la lluita institucional.

Finalment, Núria Comerma en nom del comitè organitzador ha explicat que "les inscripcions han superat les perspectives més optimistes" però que des del comitè s'està treballant intensament "per dissabte poder atendre l'assistència de fins un miler de persones". Per això s'habilitaran diverses aules de l'institut i hi ha un ampli espai comunitari on es faran els debats estratègics de la tarda. L'organització també ha previst que tots els debats es puguin seguir per internet via streaming des de la web de la trobada (http://www.trobadaup.cat) i que els resultats del debats seran publicats amb posterioritat a la mateixa pàgina web.

La trobada ve impulsada per diversos activistes polítics, socials i culturals del país i té com objectiu "iniciar un procés de discussió i reflexió per teixir, construir i donar sentit al que anomenem la unitat popular; que ha d'ajudar-nos a caminar cap a la ruptura democràtica i la transformació social als Països Catalans" tal com consta en el manifest de presentació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid