Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
Els XXV Premis Josep Maria Batista i Roca "Memorial Enric Garriga Trullols"

Aquest guardó de reconeixement es concedirà a la tasca que duen a terme els catalans i catalanòfils de fora del país que han manteningut i projectat la cultura catalana a l'exterior

29/10/2013 Cultura

El dissabte 16  de novembre del 2013 es realitzarà el lliurament dels XXV Premis Batista i Roca a deu personalitats, catalans i catalanòfils residents a l'exterior dels Països Catalans. Com cada any, l’Institut de Projecció Exterior de la Cultural Catalana (IPECC) premia 10 persones d'Europa, Amèrica i la resta del món que s'hagin significat pel seu treball de projecció i difusió de la cultura o la llengua catalana.  Està previst que hi assistiran a l'acte diverses personalitats de la cultura, política i societat. Durant la trajectòria d'aquests premis s'han guardonat en 25 edicions fins 250 persones, persones d’Europa, Amèrica, Oceania i Àsia vinculades a la cultura i la nació catalanes.
 
L'acte de lliurament del XXV Premi "J. M. Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols" tindrà lloc el dissabte dia 16 de novembre de 2013  a dos quarts de set de la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (plaça de Sant Jaume, invitació amb reserva a l’IPECC).

 

Dècades de reconeixement als catalans de la diàspora

Segons indiquen els organitzadors, els Premis Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols "són un compromís amb la nostra societat catalana, car reconeixen el treball continuat de difusió de la nostra nació que fan els catalans i els catalanòfils a l’exterior i de la nostra voluntat de recuperació nacional."

Des fa dècades es realitza el lliurament d’aquests guardons que "reafirmem aquesta gran tasca que fan els guardonats, a voltes sense grans ajudes i recursos per portar a la pràctica aquest treball. Amb aquests premis volem significar el reconeixement merescut per aquest treball."

Batista i Roca - Garriga Trullols

El premi pren en part el nom de l'historiador, etnòleg i independentista català Josep Maria Batista i Roca, que fins la seva mort va participar en l'impuls d'organitzacions de resistència per l'alliberament nacional des dels anys vint fins la seva mort. Concretament, un conegut procés judicial contra independentistes catalans, l'anomenat "Cas Batista i Roca" contra militants d'EPOCA, va prendre el seu nom. El nom d'Enric Garriga Trullols, que també acompanya el Premi, és el d'un enginyer químic a l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial i que formava part del Departament d'Indústria de la Generalitat de Catalunya, i que va morir el 2011; fou un reconegut difusor de l'occitanimse i també va formar part de l'Àmbit de Projecció Exterior del Congrés de Cultura Catalana. El 1978 fou un dels fundadors de l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana,

Aquest guardó d’atorgament anual es va crear l’any 1988 a iniciativa d’Enric Garriga Trullols i Xavier Tudela, amb el nom inicial de “Premi Josep Maria Batista i Roca”. Quan el 17 de novembre de 2011 Enric Garriga Trullols va morir, l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana va decidir d’anomenar el premi com a “Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garrga Trullols” en homenatge a dos patriotes que tant van fer en vida per a la promoció internacional de la cultura i el fet nacional català.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid