Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
La FIEC demana que la Catalunya Exterior també pugui decidir
12/09/2013 Política
Una vegada celebrades cadenes humanes a més d’un centenar de ciutats d’arreu del món, a iniciativa de les assemblees exteriors de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i de Catalans al Món, i amb el suport de moltes entitats catalanes de l'exterior, la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC)demana que la Catalunya Exterior també pugui decidir.

Els 167.242 catalans inscrits al Cens Electoral de Residents Absents (CERA), a 1er de juliol de 2013, tindrien moltes dificultats per a votar en un referèndum o consulta que es convoqués pel dret a l’autodeterminació.

L'actual Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) perjudica de manera brutal i antidemocràtica les possibilitats de participació dels catalans de l'exterior en eleccions generals, autonòmiques i europees i en possibles referèndums organitzats per l'Estat espanyol, mentre que l'avantprojecte de Llei de Consultes no referendàries, actualment en discussió al Parlament de Catalunya, ni tan sols esmenta la possibilitat, pels catalans de l'exterior, de poder votar en una possible consulta organitzada pel Govern català.

La FIEC ha mantingut reunions tant amb representants dels partits catalans amb presència al Congrés de Diputats com amb els grups del Parlament de Catalunya i alerta que avui dia la situació està encallada i encara no hi ha hagut cap avenç que faciliti la participació dels catalans de l’exterior en un referèndum o consulta per a la independència de Catalunya.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid