Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Ampli seguiment de la vaga d'Educació i manifestacions multitudinàries arreu del país

La comunitat educativa del sud de l'Abera ha manifestat rotundament el seu rebuig a la Llei Wert, la LEC, el TIL i les retallades.

24/10/2013 Educació

La jornada ha finalitzat a la tarda-vespre amb les manifestacions convocades a diverses ciutats del país. El Born de Palma ha quedat aquesta horabaixa presa per la marea verda que ha protestat per la política educativa del Govern estatal que vol implantar la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMQE) i per la de l'Executiu balear que ha imposat el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) a la comunitat educativa.

A València, milers de manifestants han iniciat la marxa pel centre contra les retallades i la 'Llei Wert'. La marxa ha arrencat a les 18.30 des de la plaça de Sant Agustín, encapçalada amb una pancarta en la qual es podia llegir "Ni LOMQE ni retallades, més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat" i amb càntics demanant la dimissió del Ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

A Barcelona i Girona, la manifestacions han tingut lloc al migdia i han comptat amb una multitudinària participació. A Barcelona desenes de milers de persones, unes 170.000 segons els organirazdors i a Girona, de cinc mil a set mil. A Tarragona aquesta tarde també s'han aplegat milers de persones.

 Ampli seguiment de la vaga

L'Assemblea de Docents cifra en un 76% el seguiment de la vaga a les Illes Balears. Aquí teniu l'enllaç. Amb aquesta mateixa cifra coincideixen tant els sindicats com ADESMA. Per nivells educatius, Educació infantil i primària sumen un 82% de seguiment. Eivissa, amb el 80% és l'illa en què, de moment, hi ha més suport a la vaga. Mentre que a nivell estatal el seguiment de la vaga és d'un 83%.

De la mateixa manera, han secundat la vaga un 85% de l'alumnat. Així, es referma la complicitat entre pares i professors en aquesta lluita pels drets d'una educació de qualitat ja sigui pública, concertada o privada. I queda ben clar que no han servit de res les amenaces de la Conselleria ni tampoc les dels cercles ultradretans que es dediquen a denunciar docents, apimas i centres educatius.

El seguiment al País Valencià  ha estat seguida massivament en l'ensenyament públic no universitari. També la universitat, especialment la de València i la Politècnica de València, ha secundat massivament la jornada de vaga. Cal destacar l'elevat nombre d'alumnat que no ha assistit a les aules, tant en l'ensenyament universitari com en el no universitari, segons ha assegurat el sindicat STEPV mitjançant un comunicat.

STEPV fa una valoració molt positiva de la vaga del 24-O i constata el rebuig de la comunitat educativa a la LOMQE, a les retallades en ensenyament i l’acord de professorat interí. Lamentablement, hem d’afegir a aquesta llista, l’acord signat ahir mateix, un dia abans de la vaga educativa, que comporta una nova retallada salarial al professorat. Un acord signat entre el Conseller Moragues i tots els sindicats de la Mesa General de la Funció Pública excepte Intersindical Valenciana a esquenes del professorat.

El sindicat exigeix als governs valencià i espanyol perquè aturen la seua política de retallades i retiren la proposta de llei educativa, acaben amb les retallades i que escolten la veu del professorat, pares i mares i alumnat. Finalment, el sindicat exigeix la dimissió del ministre Wert i i de la consellera d'Educació

A Catalunya, un 55% dels centres d'ensenyament públics i un 30% dels concertats han secundat la vaga . En les guarderies municipals de Barcelona la incidència de l'atur s'ha situat situat en el 80%, que destaca que la participació supera el 65% en molts centres de Primària del Baix Llobregat, comarques de Barcelona, Barcelona ciutat i el Vallès Occidental. Per contra, en les guarderies que depenen de la Generalitat, unes 40 a tot Catalunya, avui amb prou feines s'ha notat la convocatòria d'atur.

A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) moltes aules es trabaven buides, mentre a la Universitat de Barcelona (UB) les portes de les facultats de Dret i Física, en el campus de la Diagonal, han aparegut encadenades.


 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid