Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Moció per declarar Llanos de Luna "non grata" a Palautordera

Santa Maria de Palautordera ja va rebre de la delegada del govern espanyol un recurs contenciós administratiu per haver declarat el poble territori català lliure i sobirà

16/09/2013 Política

La CUP de Santa Maria de Palautordera ha presentat una moció que proposa declarar “persona non grata” la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna.

Els motius del text són l'actitud bel·ligerant en contra dels símbols i drets catalans i la persecució dels ajuntaments que han aprovat mocions sobiranistes. Palau n'és un exemple: el passat 29 d'octubre el Ple va aprovar declarar el poble territori català lliure i sobirà per majoria absoluta. I posteriorment Llanos de Luna va interposar en contra de l'acord un recurs contenciós administratiu.

La candidatura s'omple de raons recordant que l'11 de maig Llanos de Luna va presidir un acte a Sant Andreu de la Barca en què va fer un reconeixement a la División Azul, la unitat espanyola de falangistes que van ingressar voluntàriament a l'exèrcit nazi d'alemanya.

L'actuació va ser condemnada per tots els grups parlamentaris, excepte el PP i Ciutadans, i fins i tot la Comissió Europea s'hi ha pronunciat en contra. I és que, en paraules de la CUP, "en un estat democràtic l'exculpació pública dels crims nazis hauria de suposar la destitució fulminant de qualsevol persona amb responsabilitat de govern".

La moció també considera totalment innecessari el càrrec de delegat del govern espanol perquè "aquest país no necessita ningú que el tuteli, que li negui els seus drets fonamentals i que judicialitzi constantment la política catalana".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid