Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PARELLES DE FET
Supressió del registre de parelles de fet a Palautordera

La CUP creu que això vulnera la no-discriminació social de les unions de fet

21/01/2013 Drets i Llibertats

El Ple municipal va aprovar el passat 29 de novembre, amb un únic vot contrari de la CUP, la supressió del Registre Municipal d’Unions de Parelles Estables, que l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ja tenia establert.

La CUP creu que “aquesta supressió pot suposar una regressió i un perjudici en els drets de les persones, ja que vulnera un dels objectius de la seva creació: procurar la no-discriminació social de les unions de fet”.

La llei estableix que, per gaudir dels drets de les parelles de fet, si no s’ha registrat la situació, cal haver conviscut 2 anys o haver tingut un fill. Això provoca que les parelles que vulguin formalitzar la relació en iniciar la convivència estan obligades a fer-ho per mitjà de l’escriptura o el matrimoni.

A més, a partir d’aquest moment, les parelles que volen realitzar el tràmit, en comptes de fer-ho al seu propi ajuntament (com es feia abans), hauran de fer-ho davant de notari, cosa que comporta una despesa econòmica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid