Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
10-S
11a Marxa de Torxes a Vilafranca del Penedès

"Amb la Marxa de Torxes volem que s’expressi, d’una manera col·lectiva i popular, el sentiment de la nació lliure que maldem per construir, l’expressió d’un patriotisme normalitzat"

10/09/2013 Drets i Llibertats

Vilafranca del Penedès celebra la seva 11a Marxa de Torxes per la Independència, que sortirà de la plaça de la Vila encapçalada pels Diables de Vilafranca, el Ruc de la Granada i els Fallaires de la Pobla de Segur, després d’aixecar-se quatre pilars castellers. Al final del recorregut, actuaran els Fallaires i les Pubilles de la Pobla de Segur, i els Es Gripets deth Naut Aran, que faran de preludi dels actes centrals.

El lema de la marxa, “Lluita per les llibertats nacionals dels Països Catalans, independència”, es farà explícit amb vídeos i parlaments dels diversos convidats: Martxelo Otamendi, periodista i director del diari Berria; Pep Riera, fundador d’Unió de Pagesos i membre del secretariat de l’ANC; i Quim Torra, editor i escriptor membre d’Òmnium i de l’ANC, i director del Born Centre Cultural.

I, finalment, les Corals per la Llibertat, una unió de corals penedesenques, interpretaran un parell de temes, entre els quals hi haurà “Els segadors”. I es podrà seguir la festa amb el concert de Mano’s Rock, organitzat per l’ANJI.

Els organitzadors de l’acte, la Comissió 11 de Setembre, han volgut recordar l’èxit d’anys anteriors, en què hi van assistir unes 5.000 persones, i remarcar-ne el caràcter popular, unitari i transversal: “amb la Marxa de Torxes volem que s’expressi, d’una manera col·lectiva i popular, el sentiment de la nació lliure que maldem per construir, l’expressió d’un patriotisme normalitzat”.

2a Marxa de Torxes per la Independència a Sants i el Poble-sec

A Barcelona, els barris de Sants i del Poble-sec també rebran una marxa de torxes que serà la més nombrosa que es fa a Barcelona. Aquesta s’iniciarà des de dues columnes que acabaran confluint als jardins de Celestina Vigneaux, al barri de la Bordeta, on es llegirà un manifest.

La columna de Sants començarà a les 22 h a Fructuós Gelabert (les cotxeres de Sants), després de repartir les torxes, i recorrerà la plaça Bonet i Moixí, la Ibèria, el carrer Rossend Arús, la carretera de la Bordeta, el carrer Mossèn Amadeu Oller i el Bartomeu Pi.

I, d’altra banda, la columna del Poble-sec s’iniciarà ales 22 h a la plaça del Setge de 1714, també després del repartiment de torxes, i passarà pel carrer Elkano, la plaça Navas, el carrer Olivera, l’avinguda Rius i Taulet, el carrer Mèxic, el de Sant Fructuós, el de Sant Germà, la Gran Via, i el carrer Moianès.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid