Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11S
Marxa de torxes a Terrassa per recordar els defensors de la terra i la independència

Ahir dimecres els carrers del centre de Terrassa es van omplir de torxes per commemorara l'entrada de l'ocupació borbònica

05/09/2013 Política

Aquest mobilització que ja compta amb una implantació des fa anys estava organitzada per la Comissió 4 de setembre, plataforma unitària que organitza la Marxa de Torxes. La convocatòria també homenatjava els terrassencs que van donar la vida per les llibertats nacionals destruïdes amb l'entrada de les tropes borbòniques el 1713. Enguany ha fet els 300 anys de l'ocupació borbònica i saqueig de la ciutat.

Els crits d'"independència" han estat unànims i han marcat el caràcter netament independentista de la marxa.  També s'han cridat consignes com l'encunyada la Diada de l'any passat per l'ANC: "Què vol aquesta tropa? Un nou estat d'Europa. Què vol aquesta gent? Catalunya independent?" La Marxa ha comptat amb l'acompanyament del Ball del Serrallonga, el Drac Baluk Astharot, els Bastoners de Sant Pere, Grallers i tabalers.

La Marxa de Torxes s'ha iniciat a la Plaça Vella, amb el recorregut cap a la Font Vella, passant pel passeig del Comte d'Ègara, i pels carres del Passeig i de Sant Pere, Raval de Montserrat, Cremat i plaça de La Torre del Palau.

El discurs de l'acte ha anat a càrrec de Marius Massallé i Bainad, president de la Fundació Torre del Palau. Per finalitzar s'ha cantat l'himne nacional Els Segadors.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid