Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Illes Balears
"Unió, entusiasme i consciència sense precedents", diuen els mestres en vaga

La mobilització dels docents de les Illes s'intensifica i preparen una gran manifestació a cada illa per al diumenge 29 de setembre

19/09/2013 Educació

La vaga indefinida dels mestres de les Illes lluny de decaure, com intenta fer creure el govern balear, s'enforteix. Els docents parlen d'"unió, entusiasme i consciència sense precedents" el que hi ha en el col·lectiu, que ja ha convocat més mobilitzacions per als propers dies.

Malgrat el ressò i seguiment mediàtic de la vaga arreu de l'estat espanyol, el govern encapçalat per José Ramón Bauzá es manté en la seva postura inflexible en contra de l'opinió dels experts en educació i de la preocupació de les famílies.

Unes 300 persones es van reunir aquest dimecres en l'assemblea de docents de Palma, i desenes més a Es Mercadal (Menorca) per valorar el desenvolupament de la vaga i planificar més protestes.

Els docents han qualificat d'èxit indiscutible la mobilització no només per les elevades xifres de seguiment sinó per la "fortalesa" del col·lectiu. En aquest sentit, en referència als rumors que la vaga passaria a ser intermitent, l'assemblea de docents ha volgut deixar clar que continuar sent indefinida.

L'assemblea de docents continua exigint al govern balear que s'assegui a negociar i escolti "els milers de persones que li reclamen un canvi d'actitud". Així mateix, critica "les maneres impositives" que continua exhibint el Govern de les Illes Balears després de la interlocutòria de suspensió cautelar del decret TIL per part del TSJIB i la situació viscuda pels tres directors expedientats, els quals encara estan esperant que es resolgui la seva situació.

L'assemblea destaca "la bona entesa" amb les famílies durant les converses que manté amb les associacions de mares i pares per donar continuïtat a les reivindicacions. De fet, diversos pares i mares es troben acampats davant la seu territorial de la Conselleria d’Educació de Menorca.

Més mobilitzacions: gran manifestació el 29 de setembre

Dimarts que ve s'ha convocat una nova concentració davant del Parlament, i el dijous es descentralitzarà la mobilització per fer tota una sèrie de trobades de la comunitat educativa per pobles o per comarques. Finalment, el diumenge 29 a la tarda, a les 18h, es realitzarà la gran manifestació a cada illa per l'educació i de suport a la vaga.

L'assemblea de docents ha fet una crida a participar a l'acte de protesta convocat per la PUDUP aquest dijous amb motiu de l'inici oficial del curs universitari.

Seguiment del 80% de mitjana

El seguiment de la vaga ha estat massiu durant els tres dies de vaga, amb un 80% dels mestres en vaga de mitjana. El primer dia va ser d'un 91%, el segon d'un 85% i el tercer d'un 70%.

Respecte al ball de xifres, l'assemblea de docents ha proposat demanar públicament que la Conselleria publiqui les xifres desglossades per centre, ja que redueix el seguiment al 20%.

Prop de 40.000 euros recaptats a través de la "caixa de resistència"

Els docents han volgut replicar al govern balear -que assegurava que la vaga no duraria més enllà d'aquesta setmana per esgotament econòmic- que la mobilització no s'aturarà per motius econòmics gràcies a la solidaritat rebuda des d'arreu dels Països Catalans.

Els diners s'han aconseguit a través de la "caixa de resistència" gestionada per l'STEI Intersindical i Enllaçats per la Llengua i es destinen als treballadors en vaga. Qui hi vulgui col·laborar només ha d'ingressar la quantitat desitjada a Banc Sabadell, Oficina carrer 31 de desembre, Palma, c.c. 0081 0268 24 0001564159.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid