Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Micromecenatge
Arriba el documental "Què ens passa, valencians!?"

Després de l’èxit assolit amb el documental "Són bojos, aquests catalans!?" ahir va començar a Verkami la segona part, que vol anar al País Valencià a comprovar la realitat lingüística d’aquest territori.

30/08/2013 Llengua

El documental "Què ens passa, valencians!?" serà la segona part de la trilogia que pretén recorre els territoris de parla catalana. En el primer capítol, l’Alina va trepitjar Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent i Catalunya del Nord sota el títol "Són bojos, aquests catalans!?". El resultat es pot veure   amb més de 60.000 visites.

La metodolgia serà la mateixa, l’Alina Moser, alemanya que actualment viu a Catalunya i que parla el català però no el castellà, anirà a fer un tomb per el País Valencià per a conèixer si la societat valenciana és bilingüe, si es compleixen les lleis a favor del valencià, si hi ha conflicte lingüístic o si es pot viure únicament en valencià.

El projecte s’ha posat en marxa avui 29 d’agost al web de verkami i es tancarà per la diada del 9 d’octubre. L’objectiu de la campanya de micromecenatge és  aconseguir 13.500 euros per fer possible el documental. El projecte torna estar encapçalat per el lingüista barceloní David Valls, conduit per l’Alina Moser i realitzat per Zeba Produccions. El projecte és apadrinat per Tallers per la Llengua, rep l’assessorament del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i del Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC), tots dos de la Universitat de Barcelona, i també compta amb el suport d'Acció Cultural del País Valencià, El Tempir, Escola Valenciana i el Micalet.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid