Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El documental "Són bojos, aquests catalans!?" busca mecenes

Dirigida per David Valls, aquesta rodadmovie analitzarà l'estat del català des d'un punt de vista irònic

09/09/2012 Llengua

Mostrar des d’un punt de vista crític i irònic els conflictes, problemes i dubtes que es troben les persones que parlen català i comparar alhora la situació de la llengua catalana amb altres que tinguin realitats similars. Amb aquest objectiu neix el projecte de documental “Són bojos, aquests catalans!?”.

Es tracta d'una roadmovie sobre l’estat del català dirigida per David Valls, apadrinada per Tallers per la Llengua i la Plataforma per la Llengua, i amb l’assessorament tècnic i científic del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació (CUSC) de la Universitat de Barcelona.

El projecte es va presentar dijous passat a Barcelona amb motiu de la posada en marxa de la campanya de micromecenatge a través de Verkami que ha de permetre recollir fons per fer possible el documental. Durant l'acte, Valls va explicar que la roadmovie servirà per fer una radiografia de la realitat en l’ús de la llengua, començant perla Catalunya Nord, Andorra, la Franja i la Catalunya del sud i va avançar que si el projecte té èxit es farà un segon recorregut per les Illes Balears, el País Valencià, i potser l’Alguer, per arribar a tot el país.

El projecte compta amb el suport de l’escriptora Partrícia Gabancho i la lingüista Carme Junyent. En la roda de premsa Gabancho va afirmar que s’ha perdut la consciència lingüística entre els joves i que això, juntament amb la desídia lingüística és el que fa perillar avui l’ús del català. Junyent va remarcar com n’és d’important fer veure als parlants de llengües majoritàries que amb el seu comportament poden coartar la llibertat d’altres parlants.

De la seva banda, Neus Arnan, membre de Tallers per la Llengua, va destacar que el documental serà necessari i útil per a la transformació dels hàbits lingüístics i l’educació en el respecte lingüístic tan avui com l’endemà de la independència, perquè “un estat favorable a la llengua ens permetrà legislar i fer complir la llei en molts àmbits però no, i no ho ha de fer, en el de l’elecció personal de la llengua habitual”.

Durant la campanya de micromecenatge es presentaran sis anuncis que patrocinaran la recollida de finançament on durant sis setmanes es matarà un català per setmana a causa d’un conflicte lingüístic. De moment s'ha presentat la primera mort.

Valora
Vídeos

Anunci "Són bojos, aquests catalans!?" from Zeba Produccions on Vimeo.

Anunci "Són bojos, aquests catalans!?"

Roda de premsa de la presentació del projecte "Són bojos, aquests catalans!?" (6-9-12) from Zeba Produccions on Vimeo.

Roda de premsa de la presentació del projecte "Són bojos, aquests catalans!?"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid