Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Documental
'Són bojos, aquests catalans!?', a Internet

El documental de Zeba Produccions ens mostra situacions amb què es troba una noia alemanya que ha decidit viure en terres catalanes

27/07/2013 Cultura

Ja és a la xarxa el documental Són bojos aquests catalans!?, ideat pel lingüista David Valls i realitzat per Zeba Produccions (autors de L’Operació Garzón contra l’independentisme català o Terra lliure, punt final).

Tracta d’una jove alemanya, Alina Moser, que fa poc que viu a Catalunya, que parla català i que no entén el castellà. L’Alina decideix recórrer diferents indrets del país on li ha tocat viure i visitarà Andorra, la Franja, el Principat i la Catalunya Nord.

Durant 70 minuts veurem com s’enfronta a situacions de la vida quotidiana amb certes dificultats: no n’hi ha prou de saber només català per viure als Països Catalans. A més, l’Alina vol aprofundir en alguns aspectes socioculturals i per això va a veure el director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent; la vicerectora de la URV, Maria Bargaló, i l’escriptor Matthew Tree, entre d’altres.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge i el suport de Plataforma per la Llengua, Tallers per la Llengua, i la col·laboració del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid