Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
Professors associats de la UB denuncien "l’extrema precarització" de les seves condicions de treball
21/07/2013 Laboral

Aquesta setmana, 53 professores i professors associats de la Universitat de Barcelona (UB) van lliurar al registre de la universitat una reclamació per denunciar la situació fraudulenta i indigna en què es contracta cada any el professorat associat.

Aquest col·lectiu s’ha constituït com a Assemblea de "Professorat Associat Reclamant de la UB" i planteja una negociació amb l’equip de govern de la universitat per resoldre l’extrema precarització de les seves condicions de treball (amb sous inferiors a 500 euros per fer el 75% de la docència que fa el professorat titular o lector) i la manca de vies per estabilitzar la carrera docent i investigadora (atesa la cronificació de contractacions temporals i la situació d’incertesa que ha d’afrontar).

Per la seva banda, la COS UB ha expressat el seu suport a la decisió que l’assemblea ha pres d’emprendre una segona reclamació de professorat associat, el termini de la qual finalitzarà el 12 de setembre vinent: així, la gent que vulgui signar-la per primer cop pot utilitzar els arxius enviats fa dos mesos o escriure a ub@sindicatcos.cat o cos-ub@ub.edu.

"Si a la manca de suport del comitè d’empresa hi afegim que fa tres setmanes tan sols havien signat la reclamació 32 professors, haver-ne superat el mig centenar s’ha de considerar una victòria (cal entendre que la majoria de gent viu amb una por irracional el simple fet d’exercir el seu dret legal a defensar unes condicions laborals dignes)", assenyala el sindicat

La COS UB, encoratja el professorat associat a perdre la por. A més, demana al professorat titular que manifesti la seva solidaritat als departaments amb les companyes i els companys associats, i animem el personal d’administració i serveis (PAS) i l’estudiantat a ajuntar forces en defensa d’una Universitat de Barcelona al servei de les classes populars catalanes, un terme que no ens fa cap vergonya utilitzar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid