Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MOBILITZACIÓ POPULAR
La ILP per la Renda Garantida Ciutadana segueix recollint suports

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la Renda Garantida Ciutadana segueix recollint suports: Aquesta setmana un total de 15 entitats, partits polítics i sindicats d’Osona s’han adherit a la campanya, i a més, la CUP Bordils presentarà demà dijous una moció perquè l'Ajuntament hi doni suport (una moció similar a la que va presentar la CUP Vic dilluns passat)

03/07/2013 Drets i Llibertats

La Renda Garantida de Ciutadania és una prestació econòmica per garantir que tothom tingui uns ingressos econòmics per sobre del llindar de la pobresa, que a Catalunya es quantifiquen en 664 euros per 12 pagues l'any. És un dret de cadascun dels ciutadans i ciutadanes i que està reconegut a l'Estatut d'Autonomia. Aquest dret no està condicionat a l'obligació de realitzar activitats d'inserció social o laboral. Fa uns mesos que s'ha iniciat una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la Renda Garantida Ciutadana que va sumant suport setmana rere setmana. Aquesta setmana ha rebut el suport de 15 entitats d'Osona i de la CUP de Bordils i Vic (a través de la presentació de mocions de suport). L'objectiu és superar de llarg les 50.000 firmes que exigeix el Parlament de Catalunya per portar una Iniciativa Legislativa Popular a discussió a la cambra. Hi ha temps fins a finals d’agost, tot i que s’espera obtenir una pròrroga fins a l’octubre.

 Un total de 15 entitats, partits polítics i sindicats d’Osona s’han adherit a la crida de l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona per treballar de forma coordinada i conjunta a favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Renda Garantida Ciutadana. Entre totes han creat la plataforma Renda Garantida Ciutadana Osona. A part de l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona (ADSO), les altres 14 entitats de la comarca que donen suport a la campanya a la comarca són, per ordre alfabètic, l’Associació d’Acollida El Tupí, l’Associació Tapís, Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Càritas, el Casal Popular Boira Baixa, Comissions Obreres (CCOO), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Grups de Revisió de Vida del Casal Claret, Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Òmnium Cultural, Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Unió General de Treballadors (UGT).

La campanya de l'ILP per la Renda Garantida Ciutadana també ha impulsat la presentació de mocions de suport als ajuntaments. Dilluns passat ja es va aprovar la que havia presentat la CUP a l’Ajuntament de Vic amb els vots de la CUP, PSC, ERC, ICV-EUiA i SI. Demà dijous la CUP Bordils presentarà una moció perquè aquest consistori del Gironès hi doni suport.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid