Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Persecució ideològica
Més de 150 persones donen suport a Valtònyc a Lloseta

Músics per la llibertat d'expressió" que va organitzar el concert va manifestar que donen suport al raper sota la premissa de "toquen a un, ens toquen a tots"

16/06/2013 Drets i Llibertats
Valtònyc Valtònyc

El teatre de Lloseta va aplegar ahir el Concert per la llibertat d'expressió en solidaritat amb el raper mallorquí Valtònyc, processat per l'Audiència Nacional espanyola. Unes 160 persones van donar suport al raper, en un concert que va compar amb les actuacions d'Al-Mayurqa, Eixut, Ximbomba Atòmica, el raper Valtònyc, amb lletres punyents i l'actuació diversos membres de La Gran Orquesta Republicana.

Els beneficis recaptats durant el concert seran cobrir les despeses de la defensa de Valtònyc, que ha estat processat per l'Audiència Nacional espanyola acusat de diversos delictes com injúries a la corona o enaltiment del terrorisme.

El col·lectiu "Músics per la llibertat d'expressió" que va organitzar el concert va manifestar que donen suport al raper sota la premissa de "toquen a un, ens toquen a tots" i van afirmar que "l'únic delicte que ha comès Valtònyc ha estat el de cantar amb llibertat, d'expressar les seves idees a través de la música". Així mateix, consideren el procés contra el raper com la culminació d'"un circ mediàtic i judicial que sols respon a la voluntat de grupuscles d'extrema dreta de criminalitzar el moviment popular de Mallorca".

El col·lectiu ha elaborat un manifest que han signat, a més dels que participen al concert, grups com Obrint Pas, Taverners, At-versaris, Oprimits, Xarxa, Cesk Freixas o Pau Alabajos, entre d'altres.

El mallorquí Valtònyc va ser detingut i alliberat, el passat m,es de març acusat d'haver agredit un membre de NNGG i d'"odi ideològic", un terme pel qual ja va ser acusat anteriorment. Es tracta d'una cacera del cantant de rap en què el president i responsable del PP Balear, José Ramón Bauzá, s'hi ha implicat personalment.

Recordem que ara farà un any que Jorge Campos, president de Círculo Balear, va denunciar el cantant al·legant incitació a la violència i amenaces de mort, i menystenint el principi de la llibertat d’expressió.

Ahir durant el concert, per twitter i facebook s'ha donat a conèixer el número de compte per ajudar econòmicament al cantant per la seva defensa: La Caixa - "2100 0088 01 0101125913".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid