Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Persecució ideològica
Concert per la llibertat d'expressió en solidaritat amb el raper mallorquí Valtònyc

Està organitzat  pel col.lectiu "Músics per la llibertat d'expressió" sota la premissa de "ens toquen a un, ens toquen a tots"

12/06/2013 Drets i Llibertats

El proper dissabte tendrà lloc el Concert per la llibertat d'expressió en solidaritat amb el raper mallorquí Valtònyc, processat per l'Audiència Nacional espanyola. Serà a partir de les 21h al Teatre de Lloseta. A l'acte hi participaran Al-Mayurqa, que faran una ballada popular; Eixut, presentant el seu nou treball titulat #primavera; Ximbomba Atòmica, amb el seu folk-rock ballable; el raper Valtònyc, amb lletres punyents i una actuació especial amb diversos membres de La Gran Orquesta Republicana.

Els beneficis recaptats seran per donar suport a Valtònyc, que ha estat processat per l'Audiència Nacional espanyola acusat de varis delictes com injúries a la corona o enaltiment del terrorisme. L'únic delicte que ha comès però, ha estat el de cantar amb llibertat, d'expressar les seves idees a través de la música. El concert ha estat organitzat sota la marca Músics per la llibertat d'expressió, un paraigua de grups compromesos que donen suport al raper mallorquí sota la premissa de 'ens toquen a un, ens toquen a tots'. Així mateix, consideren aquest procés un circ mediàtic i judicial que sols respon a la voluntat de grupuscles d'extrema dreta de criminalitzar el moviment popular de Mallorca.

El col·lectiu ha elaborat un manifest que han signat, a més dels que participen al concert, grups com Obrint Pas, Taverners, At-versaris, Oprimits, Xarxa, Cesk Freixas o Pau Alabajos, entre d'altres.

El mallorquí Valtònyc va ser detingut i alliberat, el passat m,es de març acusat d'haver agredit un membre de NNGG i d'"odi ideològic", un terme pel qual ja va ser acusat anteriorment. Es tracta d'una cacera del cantant de rap en què el president i responsable del PP Balear, José Ramón Bauzá, s'hi ha implicat personalment.

Recordem que ara farà un any que Jorge Campos, president de Círculo Balear, va denunciar el cantant al·legant incitació a la violència i amenaces de mort, i menystenint el principi de la llibertat d’expressió.

Valora
Vídeos
Circo Balear - Valtonyc (Residus d'un poeta)
Jorge Campos, president del Círculo Balear, va denunciar el cantant per aquesta cançó
Valtonyc - El Mundo dóna llicència per matar (2012)
VALTÓNYC ► L´HOME DE LA MIRADA CAIGUD
Valtònyc - Segrestat a mans del capital (2012)

Pablo Hasél & Valtonyc - Entrevista y concierto (Agosto 2012) from Nikone Cons on Vimeo.

Pablo Hasél & Valtonyc - Entrevista y concierto
J.VALTÒNYC ► Terrorista Emocional [Videoclip] (2012)
Enllaç per descarregar el disc: http://www.hhgroups.com/albumes/valtonyc/cadenes-32454/
Data de producció / year of production: desembre del 2012
Lloc / shooting place: Sineu, MALLORCA
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid