Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Les editorials no faran cap llibre de text en "modalitats lingüístiques balears"

Joves de Mallorca per la Llengua aplaudeix que cap editorial no hagi acceptat la subvenció de l'Institut d’Estudis Baleàrics per refer els llibres de text

19/06/2013 Llengua
Acte de cloenda del Correllegua 2013 a Palma Acte de cloenda del Correllegua 2013 a Palma

Joves de Mallorca per la Llengua ha manifestat en un comunicat que acull amb alegria la notícia que publicava ahir l'ARA Balears, on afirmava que cap editorial ha volgut dur a terme els llibres de text en les modalitats mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterer promoguda pel Govern de les Illes.

L'ARA Balears també assenyalava que finalment, Anaya, l’única editorial que tenia possibilitats per dur a terme aquest projecte i que havia de comptar amb una subvenció de 25.000€ de l’Institut d’Estudis Baleàrics, havia comunicat que no faria aquests llibres pel curs vinent.

Així, tal com afirmava aquest mitjà, "l'estratègia del Govern per aconseguir llibres de text en "modalitats lingüístiques balears", que va anunciar a l'abril el llavors conseller d'Educació, Rafel Bosch, ha fracassat estrepitosament".

Per la seva banda, Joves per Mallorca ha remarcat en el seu comunicat que "una vegada més el seny fa la contrària al desgovern de José Ramon Bauzá".

En la nota, l'entitat considera que "en temps de crisi econòmica, quan hi ha manca de recursos i una gran taxa d’atur juvenil, és un disbarat tudar doblers en adaptar els llibres de text a les modalitats pròpies de cada illa". A més apunta que "els llibres de text que es fan servir a les Illes Balears ja venen adaptats i recullen molt del lèxic propi del nostre parlar. El govern es va excusar en el lèxic característic de l’illa per fer uns llibres nous, tot i que el veritable objectiu era separar i marginar més la llengua catalana".

Fracassa l'estratègia de Bauzá

Cal recordar que el Govern balear volia subvencionar amb 75.000 euros els llibres de text en modalitats balears. Així s'hi havia compromès el president de les Illes, José Ramon Bauzá, davant l'entitat espanyolista Círculo Balear, que afirmava que la mesura contribuirà a frenar "l'adoctrinament pancatalanista" a les aules.

En un comunicat, el Círculo assegurava que Bauzá els havia promès que els llibres en "llengua balear" ja estaran disponibles el curs que ve. Davant d'aquesta denominació de la llengua, el conseller d'Educació en aquells moments, Rafael Bosch, puntualitzava que actuarien d'acord amb la normativa, tot dient que "El que es pretén és que, realment, dins d'allò que ens fixa el nostre Estatut de promocionar la nostra llengua catalana en els centres educatius, tinguem la sensibilitat de preservar expressions pròpies del menorquí, l'eivissenc, el formenterenc i el mallorquí".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid