Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
22-M
Un any després de l'ocupació de la conselleria d'Educació a Palma

Es rellançar la campanya de suport amb les 48 persones encausades amb multes d'entre mil i tres mil euros per persona

 

23/05/2013 Drets i Llibertats

Ahir, coincidint amb el primer aniversari de l'ocupació de la Conselleria d'Educació a Palma en el marc de la vaga contra les retallades en educació, l'Assemblea d'Estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB) van repartir un comunicat on recordaven els fets i remarcaven que encara hi ha 48 persones encausades amb multes d'entre mil i tres mil euros per persona. Mentre a la Universitat se celebraven les eleccions al Rectorat que només va comptar amb la participació del 16,64% dels estudiants.

En aquest comunicat, s'informa que per rellançar la campanya de suport  s'ha convocat una festa antirepressiva.per aquest divendres a l'Ateneu Popular de Palma.

El govern de Bauzá va criminalitzar l'ocupació

Fa un any, mentre els joves van ocupar la Conselleria  i esperaven asseguts a fora del despatx del conseller d'Educació, Rafael Bosch, exigint-ne la presència, la policia es va personar fins al lloc i va expulsar un per un els estudiants, sense que aquests oposessins resistència. Segons va explicar l'Assemblea de la UIB, a fora els agents van identificar els estudiants i els van comunicar que els denunciarien per "estar a un espai privat". A més, van requisar les càmeres de dues persones i van intentar esborrar-ne el contingut. Les víctimes s'hi van negar i la policia va requisar les càmeres.

A banda, els estudiants també van denunciar que un cop van arribar al despatx del conseller, tres membres del seu gabinet van intentar evitar l'entrada dels estudiants i van agredir una de les joves. Paradoxalment, explica l'Assemblea UIB, Rafael Bosch va utilitzat aquesta circumstància per mentir i dir que els estudiants van ser els agressors, la qual cosa va generar una falsa polèmica per desviar el focus del vertader problema: els atacs a l'educació pública".

Dies després, els estudiants van carregar contra la premsa. Òscar Adrià, professor universitari que participà en la protesta, assegurà en nom de l'Esquerra Independentista que "la campanya de criminalització dels estudiants és ridícula". Adrià esmentà el tractament mediàtic que el diari El Mundo ha donat dels incidents: "Han fet una campanya contra Pau Mas, tot i que ni tan sols hi havia cap periodista del seu diari en el moment dels fets". Adrià, així mateix, manifestà el suport de la classe estudiantil a Pau Mas, titllat d'"el matón del independentismo" pel rotatiu conservador.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid