Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada
Un Sant Jordi independentista més enllà de les roses i els llibres

Una diada, que malgrat ahir va tenir el seu punt més àlgid encara se celebrarà tota aquesta setmana a diversos indrets del país.

24/04/2013 Política

Milers de persones van omplir els carrers arreu del territori per commemorar la diada amb caire festiu i reivindicatiu amb un rerafons marcat pel procés cap a la independència. Les estelades, les roses guarnides amb la bandera de la llibertat i les novetats editorials així ho reflectien. A tot això cal afegir, els diferents actes que han acampanyat la diada amb un contingut clarament ruptirista a l'entorn de la reivindicació de la nació completa així com de la seva llengua. Una diada, que malgrat ahir va tenir el seu punt més àlgid encara se celebrarà tota aquesta setmana a diversos indrets del país.

Així, l’Assemblea Nacional Catalana va celebrar la Diada de Sant Jordi al conjunt del país. Les assemblees territorials van sortir al carrer a celebrar una diada especial en un moment històric pel procés que està vivint el país. La festa i la reivindicació van ser presents en una jornada que venia precedida per la campanya conjunta “Per Sant Jordi, el llibre, la rosa i l’estelada al balcó”.

"Catalonia, Europe’s next state"

A la mateixa plaça Catalunya, a tocar d'una de les parades de l'Assemblea Naciona Catalana (ANC), una gran pancarta de 150 metres quadrats de l’ANC i de la Plataforma Pro Seleccions esportives Catalanes ve fer visible la voluntat dels catalans d’assolir l’Estat propi, amb el lema ‘Catalonia, Europe’s next state’. La pancarta va ser penjada a un dels edificis centrals de la plaça gràcies a la Fundació Catalunya Estat, que ha cedit l’espai per fer-ho possible.

Membres del secretaroa de l'ANC, Carme Forcadell, el Carles Castellanos i la Blanca Serra conjuntament amb escriptors de llibres de caire independentista que estaven a la parada, coma ara el catedràtic Ferran Requejo i l’escriptora Patricia Gabancho i el Vicent Partal van fer un brindis per la independència. La presidenta, Carme Forcadell va recordar que el país està encarant la recta final del procés cap a la independència i va remarcar que cal que les coses es facin molt bé per tal de culminar el camí.

Més de 10.000 post-its pel català

Centenars de persones va passar durant la tarda d’ahir per la plaça dels Àngels de Barcelona per penjar una dedicatòria pel català el dia de Sant Jordi. En total, es van enganxar més de 10.000 post-its de diferents colors, i la majoria d’ells personalitzats amb notes personals en diferents llengües,al mur de 2 x 19 metres instal·lat al centre de la plaça, que van formar el missatge “El català, llengua comuna”. La Plataforma per la Llengua i 25 associacions de persones nouvingudes han impulsat aquesta activitat, que vol reivindicar el català com a eina de cohesió social i element d’inclusió per a les persones immigrades.

La iniciativa va ser conduïda per l’actor Quim Masferrer, de Teatre de Guerrilla i va comptar amb la col·laboració activa de nombrosos col·lectius de persones nouvingudes. També més de 200 persones van fer arribar el seu missatge pel català a través de l’etiqueta #postitartllengua a Twitter o bé mitjançant el blog. Aquests “post-its digitals” també es van escriure en algunes de les notes penjades aquesta tarda, de manera que han format part del mur.

"Als Països Catalans en català!"

A la plaça del Rei de Barcelona i a diversos indrets del territori, es van omplir de llibres els mapes dels Països Catalans sota la campanya "Als Països Catalans en català! que dur a terme l'entitat Som Països Catalans. La campanya s'allargarà fins el 27 d'abril, data que es commemorarà la Diada del 25 d'abril al País Valencià.

Estelades

A la plaça de Sant Joan de Lleida es va encendre una estelada d'espelmes

A Calella, la territorial de l’ANC aprofitant la diada de Sant Jordi es va una nova estelada per animar tots els calellencs i calellenques a salvaguardar l’estelada de les balconades fins a l’assoliment de l’Estat Propi.

Prohibicions

Ara bé, el consell de Districte de Sants- Montjuïc va denegar la petició de Sants-Monjuïc per la independència de posar l'estelada al balcó del Consell fins a la Independència.

Segons la plataforma, s'ha aplicat el criteri de l'Ajuntament de Barcelona, el Districte ha optat per complir la legislació espanyola vigent en matèria de banderes en comptes de ser partícip actiu del procés per fer efectiu l'exercici del dret a decidir. Esperàvem que considerés encertat seguir el darrer principi, el de participació, de la mateixa Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya

També indica que el Consell de Districte  constata en la seva carta el nostre compromís "amb el procés engegat cap a la sobirania del nostre país". "Nosaltres constatem en el seu Consell de Districte la passivitat de l'Ajuntament de Barcelona respecte al procés, amb un paper còmodament secundari, quan hauríem esperat que hi interpretés un paper principal i solidari amb els ajuntaments amenaçats per la Delegació del Govern i amb el mateix Govern de la Generalitat" afirma la Plataforma

Presentació de l'Espai Mallorca

Ahir, es va poder visitar el nou local de l'Espai Mallorca (Plaça Vicenç Martorell, 1).  Els impulsors del nou Espai Mallorca van aprofitar la Diada per ensenyar el nou espai i captar nous socis. La jornada de portes obertes va aplegar nombroses persones.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid