Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Relligar la nació amb la nostra literatura
19/04/2013 Lletres
Cartell de Som Països Catalans  de la campanya Cartell de Som Països Catalans de la campanya

Som Països Catalans ha organitzat una recollida llibres i publicacions escrites en català durant la setmana del llibre, del 23 al 27 d'abril. Es tracta recrear un mapa dels Països Catalans en diferents indrets com escoles, ateneus, instituts, universitats o biblioteques del territori on es recolliran els llibres.

L'entitat convoca l'acció reivindicativa arreu dels Països Catalans, com a tret de sortida de la seva campanya lingüística. "Aprofitem el dia del llibre, com a jornada cultural del territori, i la diada del País Valencià (i el 27 d'abril, culminació de la celebració), com a reclams per tal d'activar l'augment de la força popular pel reconeixement de la llengua catalana als Països Catalans". 

Tots els llibres o publicacions que uniu per a la creació del mapa dels Països Catalans es podran recuperar o es podran donar a diversos espais i entitats del territori que vetllen per la presència activa i la socialització del català, i que han proposat des de Som Països Catalans.

Es tracta de diverses biblioteques, casals i ateneus i escoles d'arreu del país, com ara La Bressola, a la Catalunya Nord. Si coneixeu alguna entitat propera que en pugui fer servei també ens ho podeu fer saber i ens hi posarem en contacte per tal de fer-ne la cessió, o ho podeu gestionar vosaltres després de l'activitat.

Des de Som Països Catalans es demana que s'enregistri l’acció (mitjançant fotografies o vídeos), en feu una breu crònica (d’unes cent o cent cinquanta paraules com a molt) i els hi feu arribar per correu electrònic per tal que ho puguin publicar a la pàgina web

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid