Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Monuments feixistes
Demanen la retirada de la creu feixista del camí del Far del Port de Sóller

Fa uns dies va aparèixer un altre cop pintada, aquesta vegada completament de vermell.

11/04/2013 Política
El col·lcetiu Albaïna es lamenta la notícia sigui aquesta i no el de la seva retirada El col·lcetiu Albaïna es lamenta la notícia sigui aquesta i no el de la seva retirada

El Col·lectiu Albaïna de Sóller "aplaudeix", en un comunicat, l'acció d'haver-se pintat un altre cop la creu feixista del camí del Far del Port, però es lamenta la notícia sigui aquesta i no el de la seva retirada. "No volem que es pugui pintar de vermell, no perquè “doni mala imatge”, sinó perquè ja no hi hagi motiu per fer-ho" puntualitza el col·lectiu. També remarca que "si ho ha fet gent d'alguna organització, ho hauria de reivindicar ja que no és res que s'hagi d'amagar".

El col·lectiu assenyala que ja és hora de que s'apliqui la Llei de Memòria Històrica a Sóller on, "a més d'aquesta creu, hem de suportar la presència del monument a “Los caídos por Dios y por la Patria” de la cèntrica Plaça d'Espanya".

Denuncia la criminalització del batle

L'alcalde, Carlos Simarro va condemnar els fets, "me molesta el dany que causen atemptats com aquest a la imatge del nostre municipi” que va qualifica "acte vandal¡ac". En la nota feta pública, Albaïna considera desafortunada aquestes qualificacions i lamenta, que el mateix Simarro, quan va esser batle fa dues legislatures, ordenàs tornar a erigir la creu després de que uns desconeguts la tombassin.

Per al Col·lectiu, "ens avergonyeix la mala imatge que dóna el poble a tots els turistes i visitants, no que la pedra es pinti, sinó la presència de monuments feixistes amb total normalitat pels carrers, així com que en 35 anys de suposada democràcia cap consistori s'hagi decidit a llevar-los. Finalment, ens avergonyeix també que un batle condemni el sabotatge, quan hauria d'ésser ell qui s'avergonyís de presumir de demòcrata i al mateix temps protegir els monuments feixistes".

El monument està dedicat al tinent franquista Lizasoaín

Va morir als voltants del far de Muleta durant els primers dies de la Guerra, suposadament sota el foc d'efectius republicans. Allà s'hi instal·là el conegut monument, una creu de pedra que en els darrers 25 anys ha estat objecte de nombres accions de caràcter pictòric com a senyal de protesta. L'útima, la de fa uns dies, quan la creu de pedra va aparèixer completament pintada de vermell.


 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid