Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Condol
Nota de condol de la CUP arran de la mort del president veneçolà Hugo Chávez

"En un afany col·lectiu de construir el Socialisme del segle XXI, no només ha transformat Veneçuela, si no que ha transformat tot el continent llatinoamericà, fent seu el somni del libertador Simon Bolivar".

06/03/2013 Internacional

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha fet públic un comunicat on expressa la seva profunda consternació per la mort del president de la Republicà Boliviariana de Venezuela, Hugo Rafael Chávez Frias. "Amb aquesta nota ens afegim a les mostres de condol internacional per la mort d'una figura clau en la transformació política, econòmica i social que ha viscut el poble veneçolà en aquest darrers 14 anys de govern revolucionari i, juntament amb ells, tot el continent llatinoamericà."

Aquella Revolució Bolivariana, segons la formació independentista, que començava a caminar el 1989 amb el Caracazo -revolta popular contra el pla de xoc dictat pel Fons Monetari Internacional- i que es concretava el 6 de desembre de 1998 amb la victòria electoral d'Hugo Chávez ha esdevingut un referent per l'esquerra a nivell internacional. El procés constituent, les nacionalitzacions de sectors estratègics, el programes socials de les "Misiones" i l'aprofundiment de la democràcia participativa han transformat de cap a peus un país que havia estat enfonsat en la misèria per les oligarquies veneçolanes i internacionals i l'han dut a les majors quotes de justícia social i democràcia popular de la seva història.

Per a la CUP, "el paper d'Hugo Chávez, en un afany col·lectiu de construir el Socialisme del segle XXI, no només ha transformat Veneçuela, si no que ha transformat tot el continent llatinoamericà, fent seu el somni del libertador Simon Bolivar. Avui, el con Sud camina cap a la plena sobirania política i econòmica en bona part gràcies a les polítiques regionals impulsades pel govern bolivarià de Veneçuela".

El comunicat finalitza, "serveixi doncs, aquest nota per sumar-nos al dol de l'heroic i digne poble veneçolà i animar-los a continuar el camí cap a la plena independència. "Els que moren per la vida no poden anomenar-se morts" cantava Ali Primera i, avui, Hugo Chávez segueix més viu que mai en el seu poble. Tots i totes som Chávez".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid