Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cinema en català
El cinema Boliche reobrirà amb pel·lícules en versió original subtitulades al català

La Plataforma per la Llengua s'ocuparà de fer les traduccions dels films

11/03/2013 Cultura

El cinema Boliche de Barcelona, tancada per motius econòmics, reobrirà properament per exhibir només pel·lícules en versió original subtitulades en català. El cine constarà de dues sales de cinema d'autor i dues sales de cinema comercial.

Qui ho farà possible serà Rafael Dalmau, empresari del cinemes Maldá, que ha llogat l'espai -situat a l'avinguda Diagonal entre Balmes i Tuset- per reobrir-lo de nou. Dalmau va explicar en una entrevista a Rac1 que pagarà ell mateix els subtítols en català perquè la iniciativa pública no ho cobreix. Tot i així, ha enviat una carta a la Generalitat demanant suport.

Si tot va segons el previst el cinema obrirà a finals d'abril o principis de maig. Segons Dalmau, la subtitulació "no pot ser tan difícil": "Hem parlat amb Disney, Columbia i Fox. Ens donaran l'original i nosaltres hi afegirem els subtítols en català", afirma.

La Plataforma per la Llengua farà les traduccions

La Plataforma per la Llengua ha mantingut converses amb l'empresari Rafael Dalmau de cara a col·laborar en la propera reobertura dels cines Boliche, i de fet s'ocuparà de fer les traduccions dels films que s'hi exhibeixin.

L'ONG del català celebra aquesta nova iniciativa pel cinema en català i esperona altres empresaris a seguir aquest exemple i projectar les versions en català dels films que exhibeixen.

"Ja hem trobat una empresa que ens farà gratuïtament la sincronització dels subtítols, i la Plataforma per la Llengua farà les traduccions", va explicar Dalmau a l'entrevista. I va afegir: "Per què no s'ha fet fins ara? Perquè és feina i hi ha gent que no està disposada a dedicar-hi el temps. Subtitular una pel·lícula no costa ni a 1.000 euros, i sóc molt generós. Fer l'ensamblatge tècnic no arriba ni als 50 euros".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid