Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unes 200 persones assisteixen al cinema a la fresca en valencià

Nou èxit de la segona jornada de cinema a la fresca a València. Al voltant de 200 persones s'acostaren dimarts passat a la Plaça del Pilar de Velluters per gaudir de la segona nit de cinema en valencià a la fresca. Una jornada que fins i tot va cobrir Canal 9.
 
Aquesta vegada la pel·lícula projectada va ser "La Mosquitera" d'Agustí Vila, amb Emma Suàrez, Eduard Fernàndez i Geraldine Chaplin. Els organitzadors del cicle,l'Associació de Veïns El Palleter de Velluters, el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i l'Associació Cultural La Lluna Roja pretenen reivindicar el carrer com a espai públic i alhora reivindicar la necessitat d'avançar en la normalització del valencià en tots els àmbits.

14/07/2011 18:42 Cultura
En aquest sentit, organitzen projeccions de pel·lícules en català com a forma de potenciar el cinema en la llengua pròpia en un àmbit on l'oferta és testimonial malgrat existir una demanda social important. Com en l'anterior ocasió, Endavant va col·locar una pantalla a sota la pantalla amb el lema "Sí al valencià. Cap agressió a la nostra llengua" en referència a l'oposició a l'anomenat decret de triligüisme.

El cicle conclourà dimarts que ve amb el film "Coneixeràs l'home dels teus somnis" de Woody Allen, en Versió Original Subtitulada.

Per saber-ne més:

El cinema en valencià sí que és un èxit 

 Notícia a Canal 9

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid