Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unitat Popular
La CUP consolida el seu espai de debat obert a Badalona

També es va valorar positivament, en termes generals, el posicionament de ‘sí crític’ de la CUP davant la ‘Declaració de Sobirania’

06/02/2013 Política
Molins de Rei, Assemblea Nacional de la CUP Molins de Rei, Assemblea Nacional de la CUP

Una trentena de persones van assistir el passat diumenge 3 de febrer a la segona Assemblea Oberta que la CUP Badalona realitza aquest any 2013. A la trobada es va parlar de l'actualitat política local, tant a nivell de mobilitzacions com del possible canvi de govern, així com de temes d'àmbit nacional. La lluita contra la repressió va ocupar gran part del debat.

Respecte de l'acció parlamentària de la CUP-AE, es va explicar i es va debatre al voltant d'allò realitzat en les darreres setmanes, com per exemple la reunió amb intersindicals, o el procés de constitució de les comissions parlamentàries, on es va denunciar públicament el fet que s'atorgués responsabilitats a persones imputades per corrupció (Xavier Crespo, Daniel Fernàndez, etc.), així com el procés de configuració d'aquestes, molt opac i on es van repartir càrrecs i sous tots els grups parlamentaris, llevat del de la CUP-AE. També es va valorar positivament, en termes generals, el posicionament de ‘sí crític’ de la CUP davant la ‘Declaració de Sobirania’ que va ser pactada per CiU, ERC i ICV-EUiA i presentada al Ple del Parlament. I es va informar que, a grans trets, el proper tema important serà el debat sobre els Pressupostos de 2013.

Així mateix, es va informar de l'activitat dels grups de treball oberts, que funcionen a nivell nacional i que tenen un caràcter sectorial i temàtic. Aquests espais de la CUP són igualment oberts i, per tant, la possibilitat de participació en el seu si no es redueix estrictament a la militància. Diferents persones van mostrar la seva voluntat d'incorporar-se en aquestes comissions. També es va començar a parlar de la proper Assemblea Nacional de la CUP, convocada de forma extraordinària, per tal d'adequar les estructures internes i de participació de l'organització al nou context.

També es va fer un repàs de l'activitat i participació en mobilitzacions a nivell local, com la concentració per la sobirania del passat 23 de gener a la Plaça de la Vila; la manifestació contra l'atur, la pobresa i la precarietat del 29 de gener, i també es va explicar la preparació de la cadena humana pel 3 de març, així com les properes convocatòries de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Badalona, on s'està donant un cop de mà en la comissió d'assessorament jurídic.

Es va informar de la creació conjunta, per part de la CUP, els Casals independentistes de Badalona i l'assemblea local de l'organització de joves Arran, d'una comissió de Drets Civils i antirepressiva que tindrà per objecte realitzar activitats, amb un treball en xarxa, amb emplaçaments a d'altres actors, etc. Es va informar de les properes convocatòries locals en solidaritat amb vaguistes del 29M (la majoria dels quals de la CUP) i el treball de recollida de signatures en solidaritat amb la campanya “Jo també hi era”.

Es va debatre sobre l'eventualitat d'un canvi de govern a la ciutat, així com del posicionament de la CUP al voltant d'aquest tema, que es va fer públic en un comunicat emès fa un parell de setmanes. I, al voltant de la construcció d'una alternativa política i social a la ciutat, es va recordar la proposta de mínims que proposa la CUP.

Finalment, es va explicar alguna de les darreres activitats realitzades, com la presentació del llibre “Cop de CUP” al Museu de Badalona, així com un repàs de les diferents notes de premsa i comunicacions publicades darrerament.

La CUP valora molt positivament l'assistència de diferents persones que no formen part de la militància de l'organització, persones que se situen en l'espai polític de la Unitat Popular, en ple procés de construcció a Badalona. De la mateixa manera, celebra que es consolidin les Assemblees Obertes com a espais plurals i oberts de debat, alhora que convida tothom a participar a la propera Assemblea Oberta, programada per diumenge 24 de febrer pel matí.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid