Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TV3 es podrà veure al País Valencià

El Suprem dóna la raó a Acció Cultural i deixa sense efecte les multes que van interposar contra l'entitat

13/12/2012 Política

La sentència del Tribunal Suprem ha donat la raó a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i ha deixat sense efecte les resolucions del govern de Francisco Camps que ordenaven el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià.

El Suprem també anul·la la multa de 300.000 euros que el Consell va interposar a ACPV en considerar que les emissions de TV3 eren il·legals. La resolució judicial fa constar que la Generalitat Valenciana no era competent per sancionar a l'entitat pel delicte que suposadament va cometre i tampoc per donar l'ordre de tancar els repetidors –propietat d'ACPV– que difonien el senyal de TV3 al País Valencià.

La primera conseqüència pràctica d’això és que el Consell està obligat a retornar l’import íntegre d’aquesta primera multa més els interessos devengats. Aquest retorn implica un procés lent, que previsiblement durarà mesos, però que és inexorable.

En segon lloc, el Tribunal Suprem va més enllà ja que considera que  l’emissió de TV3 al País Valencià és una activitat lícita, però que aquesta necessita d’una reforma legislativa que li done suficient cobertura legal i en aquest sentit, el Tribunal esmenta la ILP “Televisió sense Fronteres” com a una de les “iniciativas que pretendían la modificación de este marco normativo”.

Així, el Tribunal Suprem assumeix plenament totes les posicions d’Acció Cultural, en el sentit d’entendre que cal donar una cobertura legal a una activitat lícita com són les emissions de TV3 al País Valencià.

Altres processos jurídics oberts

D’altra banda, ACPV apuntar que encara hi ha altres dos processos jurídics oberts: el Tribunal Suprem encara ha de pronunciar-se sobre un segon recurs  a una segona multa de 100.000 €, i hi ha un tercer recurs en el Tribunal Superior de Justícia valencià per una tercera multa de 300.000 €. Previsiblement, les sentències poden tardar encara mesos i, per tant, la sentència actual afecta només a una part del conjunt de multes i recursos, i mentre la resta de sentències no siguen públiques i fermes no podran donar per definitivament tancada la qüestió, tot i que és evident que el posicionament del Suprem en aquesta primera sentència té un pes innegable.

Diàleg

Ara, Acció Cultural estén la mà al president Fabra i al nou govern perquè trenque definitivament amb el llegat del president Camps, que ha estat censurat jurídicament pel Tribunal Suprem, i opte pel diàleg. Diàleg per a, primer, posar fi a la persecució a l'entitat i retirar els expedients administratius contra Acció Cultural i retornar l’import de les multes que s'han vist forçats a pagar injustament com s'ha demostrar a la sentència. Diàleg, segon, per a posar fi a la censura i reobrir les emissions de TV3 al País Valencià el més aviat possible.

Agraïments

Acció Cultural ha agraït públicament als seus socis el suport a l'entitat, ja que considera que sense ells no hauria estat possible mantenir les emissions de TV3 durant 25 anys. "Gràcies als nostres socis i als milers de valencians que han simpatitzant amb el nostre projecte, participant en les multitudinàries mobilitzacions del últims anys, Acció Cultural ha sobreviscut a la persecució política i econòmica del president Camps i l’ha vist passar. Però no ens acontentem amb això, sinó que continuem aspirant al nostre objectiu en aquesta qüestió: la plena normalització de les emissions de TV3 al País Valencià"

5 anys de mobilitzacions i recursos

Ara fa 5 anys, en plena setmana de commemoració del 75è aniversari de les Normes de Castelló, funcionaris de la Generalitat del sud van entrar al repetidor que Acció Cultural té a la Carrasqueta i van precintar-lo ahir a les deu del vespre.

Des d'aquell dia, les mobilitzacions arreu del país conjuntament amb la via judicial no han cessat, mentre el govern de Camps es feia autista va aconseguir definitivament que el senyal de TV3 arrives al País Valencià.

Tot i així, la constància mobilitzadora del poble català conjuntament amb la via judicial han fet possible aquesta petita gran victòria cinc anys després en plena commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid