Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Ports manté viva la flama de TV3 amb una Pasqua Reivindicativa

Més de 311 dies després que s'apagara el senyal de TV3 als Ports i 55 dies després que ho fera a tot el País Valencià, els Ports manté viva la flama per la televisió catalana.

La reivindicació mantindrà el seu vigor aquesta propera Setmana Santa amb la celebració de tot d'actes que han estat organitzats pel col·lectiu Els Ports en Moviment (EPM) i que compten amb la col·laboració dels ajuntaments de Morella, Cinctorres, Forcall i Villores, la Mancomunitat Comarcal dels Ports, les associacions culturals La Carrasqueta i i la Sabatona, el Centre d'Estudis dels Ports i la Plataforma per TV3 a Vilafranca.

18/04/2011 08:14 Comunicació
Així doncs, des del dijous 21 fins al diumenge 24 tindran lloc un seguit de concentracions ciutadanes per reivindicar TV3. La roda començarà a Morella, amb una concentració dijous a les 20h i continuarà a Cinctorres (divendres 22, a les 16h), la Mata (dissabte, 19h) , Villores (diumenge, 18h) i Forcall (diumenge, 20h).
 
pasqua_reivindicativa_epmLes cites de Setmana Santa donen continuïtat a la celebrada el passat 5 de març a Vilafranca i que va desembocar en la creació de la Plataforma Volem TV3 a Vilafranca. Amb tot, els plats forts de la Setmana Santa tindran lloc dijous i divendres. Dijous Morella comptarà amb un convidat d'excepció. El president d'Acció Cultural del País València, Eliseu Climent, estarà a la capital dels Ports per mantindre un col·loqui sobre la situació de TV3 i de l'entitat que encapçala i que ha fet possible que durant 26 anys se sintonitzara el senyal de la televisió catalana a les nostres llars.
 
El col·loqui portarà per títol "TV3, cosa de tots" i estan convidades a assistir totes les persones interessades. A continuació, Climent participarà en la concentració per TV3 que tindrà lloc a Morella.
 
Un dia després la reivindicació es traslladarà a la gespa. Els Ports en Moviment ha organitzat "Roda la pilota per TV3", un partit quadrangular entre els quatre equips de la comarca, el CF Vilafranca, el Morella CF, el CE Cinctorrà, Els Ports CF al camp d'aquest últim. Aquesta activitat compta amb la col·laboració dels quatre equips de futbol comarcals.Amb aquest seguit d'activitats, Els Ports en Moviment persegueix mantindre viva la mobilització ciutadana desencadenada arran de la persecució de la Generalitat a Acció Cultural i la consegüent apagada del senyal de TV3 al País Valencià.
 
"Amb el pas del temps, la gent tendim a desmobilitzar-nos, però cal recordar a la ciutadania que l'apagada del senyal de TV3 és tan injusta avui com en el moment que es va produir", expliquen des d'aquest col·lectiu format per gent jove de la comarca.
 
EPM també emplaça la Generalitat a "no passar-li la pilota al govern espanyol en aquest assumpte" i recorden que "la reivindicació d'un tercer múltiplex és una només excusa". Segons expliquen des del col·lectiu, la Generalitat Valenciana disposa de canals lliures en els dos múltiplexs amb els què ara mateix compta i, per tant, "no hi ha cap necessitat de disposar d'un tercer múltiplex si el que de veritat es vol és sintonitzar TV3". "Només caldria que cediren algun dels canals pels quals, ara mateixa, l'única cosa que es fa és duplicar el senyal de Canal 9", apunten.
 
D'altra banda, Els Ports en Moviment participa aquest cap de setmana, junt a molta més gent de la comarca, a la manifestació que hi ha convocada a València per reivindicar TV3. Cal recordar que hi ha un autobús fletat que es desplaçarà des de Vilafranca fins a la capital valenciana, en una jornada que tindrà com a colofó l'actuació de Lluís Llach.
 
Pasqua Reivindicativa als Ports
 
Dijous 21 d'abril, Morella
 
19:00h. Conferència "TV3, cosa de tots". A càrrec d'Eliseu Climent

20:00h. Concencentració per TV3 a la porta de l'Ajuntament

Divendres 22 d'abril, Cinctorres
 
16:00h. Roda la pilota per TV3. Partit de futbol triangular entre Morella CF, Vilafranca CF, CE Cinctorrà, Els Ports FC Juvenil. Abans del partit tindrà lloc una concentració per TV3

Dissabte 23 d'abril, La Mata
 
19:00h. Concencentració per TV3 al Placet de l'església

Diumenge 24 d'abril, Villores
 
19:00h. Concencentració per TV3 a la Plaça de l'Ajuntament Forcall
20:00h. Concencentració per TV3 a la Plaça de la Vila
 
Per saber-ne més:
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid