Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Judici de faltes sobre els incidents de les Festes de Felanitx, però es mantenen les multes

El magistrat diu que no hi ha delicte, però el CDFPF recorda que hi ha dotze persones imputades amb multes de fins a 5.000€.

05/11/2012 Drets i Llibertats
Membres de la penya del Coso Membres de la penya del Coso

El Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx (CDFPF) considera que és un pas endavant que la justícia assenyali  que els incidents de les festes de Sant Agustí del 2011 no mereixen ser tractats de delicte sinó de falta. Ara bé, el Comité puntualitza que "la única activitat delictiva que es va dur a terme va ser la dels agents de la Policia Local, i els seus responsables tècnics i polítics", segons el comunicat publicat a Contrainfo.cat.

En aquesta línia, el CDFPF apunta que continuarà exigint la destitució del regidor Rafel Roig i la dimissió del batle Biel Tauler, ja que considera que són els màxims responsables de la judicialització de les festes populars i de la persecució del jovent del poble per motius ideològics.

El CDFPF recorda que encara està per determinar què passarà amb les multes imposades per Delegació de Govern espanyol a Mallorca, que pugen fins al 55.150 euros. A tot això se li ha d’afegir les despeses de defensa i representació dels joves imputats.

Solidaritat

El CDFPF anuncia en el comunicat que durant el pròxim mes de desembre es durà a terme una subhasta d’art els beneficis de la qual aniran destinats a pagar les despeses generades tan pel procés judicial com per les possibles sancions econòmiques imposades. Les obres a subhastar hauran estat cedides tan per artistes locals com pels d’arreu de l’illa.

"els fets denunciats no tenen caràcter de delicte i poden ser constitutius de falta"

El Diari de Balears informava dissabte passat que els aldarulls ocorreguts durant les festes de Sant Agustí de Felanitx de l'any 2011 quedaran en un judici de faltes. El Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor considerava que "els fets denunciats no tenen caràcter de delicte i poden ser constitutius de falta", en una interlocutòria dictada el 19 d'octubre passat. En tot cas, apuntava el diari que ara s'hauria d'esperar la sentència per poder dur a terme l'esmentat judici de faltes.

Els incidents de l'any passat

L'any 2011, durant les Festes de Sant Agustí de Felanitx,  es produïren una sèrie d'incidents a la sortida de l'ofici del Convent quan alguns agents de la Policia Local ruixaren amb gas lacrimògen a membres de la penya el Cosso. Tot plegat tengué lloc quan les autoritats convidades, entre elles la presidenta del Consell de Mallorca Maria Salom, passaven davall el pal·li.

Més de 30 persones foren ateses pels serveis mèdics com a resultat de la flitada. Tanmateix, l'equip de govern del PP i la mateixa Policia Local elaboraren un informe, posteriorment enviat a Fiscalia, pel qual s'imputaven faltes i delictes per desordres públics a fins a 12 felanitxers i felanitxeres, membres de la penya el Cosso.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid