Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Enllaçats pel català
"José Ramón, no ens abaixarem els calçons per tu!"

L'IES Felanitx grava una cançó donant suport a la campanya Enllaçats pel català i rebutjant la política lingüística de Bauzá

09/04/2012 Llengua
Una altra cançó en defensa dels drets lingüístics a les Illes Balears sona al Youtube a ritme de la coneguda melodia de Jenifer dels Catarres. Aquesta vegada són els alumnes de l'IES Felanitx que mostren el seu rebuig a la política de Bauzá. Al vídeo hi apareixen una cinquantena d'alumnes de l'institut, mostrant la senyera i entonant "José Ramón, no ens abaixarem els calçons per tu!".  

La gravació també és un clam a favor dels llaços pel català penjats a les façanes dels instituts: "El llaç durem mal que estigui prohibit, José Ramón!". Els alumnes critiquen la retirada dels llaços i es reafirmen en la seva acusació al Govern "d'eliminar els nostres drets lingüístics i la nostra llibertat d'expressió", segons informa el diari digital dBalears.cat.

L'IES Marratxí va marcar el precedent d'aquesta moda de fer cançons contra la política lingüística de Bauzá. El primer vídeo va alertar la conselleria, que va investigar la filmació per si s'incorria en alguna infracció disciplinària. Mercedes Celeste, cap del Departament de Planificació i Inspecció de Centres, en roda de premsa anuncià que no havia trobat cap infracció. L'IES Marratxí ha penjat recentment al Youtube la versió definitiva de la cançó Enllaçats pel català, en què es veuen alumnes cantant i els docents amb la boca tapada.

I Bauzá no respon

Malgrat totes aquestes mostres de suport al català d'estudiants i professors, Bauzá va anul·lar dimecres la reunió amb els representants de la Junta de personal docent no universitari amb el pretext que havia d'acompanyar la Reina Sofia a visitar la fàbrica Lafiore.

Segons informa dBalears.cat, la Junta "lamenta la decisió del president, ja que hauria estat un bon moment per parlar de "les famoses autopistes de l'educació" promeses pel PP". El personal docent també volia demanar a Bauzá que aturés la repressió de la campanya Enllaçats pel català.
Valora
Vídeos
Oh! José Ramón! - enllaçats per la llengua de l'IES Felanitx
Jo que xerr es català
amb sa variant de Mallorca
i l'estim perquè és nostrat

Jo que duc damunt es cor
aquest llaç quadribarrat
i no estic amb en Bauzá

Jo no accept a cap traïdor
que en lloc de protegir es poble
fa de colonitzador

Resistiré els seus sermons
recoberts de demagògia
perquè manquen de raó

Jo que sempre he defensat
sa meva cultura i terra
ara no acotaré es cap i no perdré aquesta guerra!

José Ramón! No mos baixarem es calçons per tu!
Oh Josemón! Lluitarem per sa llengua tots junts!
Es llaç durem mal que estigui prohibit!
José Ramón!

Ses ments estretes mos intenten aturar es peus
hem de resistir sempre i que mai mos facin seus.
Que no veuen que es temps mos donarà sa raó?
Sa nostra lluita és superior a tota por, al seu terror.
Són una gent que té es cor podrit
pels doblers i els desigs, egoisme consentit
Però jo no ho suport pas, ja hem arribat prou lluny
som una massa humana i lluitarem tots junts!
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid