Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Juvenil
Un centenar de persones marxen contra l'ofensiva espanyola en la presentació d'Arran al Gironès

En l'acte polític hi van participar Toni Lecha (MDT), Mireia Caldés (Alerta Solidària), Jordi Alemany (SEPC), Jordi Navarro (CUP) i Pau Camps (Arran)

17/09/2012 Política

Un centenar de persones va assistir a la marxa contra l'ofensiva espanyola que va tenir lloc diumenge 9 de setembre que va servir per presentar l'organització juvenil Arran a la comarca del Gironès.

D'aquesta manera, les assemblees de Maulets del Gironès -de la ciutat de Girona i dels pobles de la Llera del Ter: Celrà, Bordils, Sant Joan de Mollet, Madremanya i Flaçà- es van presentar públicament com a Arran, fruit del procés de confluència iniciat des de fa 4 anys entre Maulets, el jovent independentista revolucionari i la CAJEI, que donava pas a la nova organització el passat 1 de juliol.

Tot i la pluja, la manifestació va estar precedida per un acte polític a la Rambla de Girona. Toni Lecha, militant de l'MDT, es va mostrar orgullós "de la feina de Maulets de Girona des dels seus inicis, que ha aportat grans beneficis a l'Esquerra Independentista de la ciutat i la comarca". "Arran pren ara l'herència de Maulets", concloïa.

Seguidament, Mireia Caldés, d'Alerta Solidària, va animar el jovent "a continuar plantant cara malgrat la repressió". "A la repressió se l'ha d'afrontar, tal i com vam fer a Girona amb la crema de fotos del rei i tornarem a fer les vegades que faci falta", va sentenciar.

De la seva banda, Jordi Alemany, del SEPC de la UdG, va fer un discurs contundent contra les retallades, assenyalant Artur Mas com a "instigador principal de l'espoli social i fiscal del poble català, titella del govern de Madrid". "Els joves i els estudiants, estem en la mateixa lluita per la independència i el socialisme", assegurava.

Finalment, Jordi Navarro, de la CUP de Girona i regidor a l'Ajuntament, començava el seu discurs afirmant que "del jovent organitzat com vosaltres, només en diré lloances". I va afegir: "En aquests moments, cal plantar cara amb més força que mai a l'ofensiva neoliberal i espanyola que estem patint. En aquests moments, fan més falta que revulsius del jovent com Arran".

Per la seva part, Pau Camps, militant d'Arran de la Llera del Ter, va apuntar que "ni un pacte fiscal, ni un pacte social ens duran a la resolució del nostre conflicte històric, que ara es presenta amb la cara més dura del neoliberalisme". En aquest sentit, va destacar que "ens volen fer creure que als joves ens espera un futur negre dins la nostra nació, però no ens resignarem. Sortirem al carrer les vegades que faci falta per reclamar el que és nostre, el nostre futur. Hem nascut per vèncer!".

En acabat l'acte polític, una cantada dels Segadors i de la Internacional va precedir la marxa amb el lema "Contra l'ofensiva espanyolista; jove, organitza't i lluita", que va transcórrer pels principals carrers del barri Vell. Al llarg del recorregut, es van encartellar oficines bancàries, assenyalant-les com a culpables de la crisi econòmica actual i l'Ajuntament, governat per CiU, assenyalant-lo com a instigador del model de ciutat excloent que s'està bastint. Finalment, els manifestants es van concentrar davant la seu de la Policia Nacional espanyol per mostrar-hi el seu rebuig.

La jornada va cloure amb un sopar popular al casal independentista El Forn, acompanyat de la música del cantautor garrotxí Manelic de Pera.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid