Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Incendis Forestals
La Plataforma d’afectats pels incendis al País Valencià s'entrevistarà amb el conseller de Governació

La Plataforma li sol·licità l'entrevista per la falta de mitjans de prevenció i extinció d’incendis forestals en el moment d'haver-se controlat l'incedi dels Serrans.

27/09/2012 Territori
Serafin Castellanos mira de respondre els requeriments de Toni Infante Serafin Castellanos mira de respondre els requeriments de Toni Infante

En lloc de Comandament Avançat per extingir l'incendi forestal de la comarca del Serrans, el conseller de Gobernació Serafin Castellanos es va comprometre entrevistar-se amb la Plataforma d’afectats i afectades pels incendis al País València després del 9 d’octubre.

La Plataforma li sol·licità l'entrevista per a exposar les seues reivindicacions front a l’abandó de les zones rurals, la falta de mitjans de prevenció i extinció d’incendis forestals, l’obligació d’assumir responsabilitats davant els grans desastres ecològics d’aquest estiu i la necessitat de donar suport per a la recuperació econòmica i social de les zones afectades.

Preocupació d'Iniciativa Animalista

Per la seva banda, Iniciativa Animalista, mostra la seva preocupació per la destrucció dels hàbitats de la fauna i la massacre d’animals que es produeix a cada incendi, com mostra l’informe elaborat per la Societat Valenciana d’Ornitologia després dels incendis de l’estiu. També reclamàrem que els protocols de prevenció i els d’actuació davant de grans incendis tinguen en compte la realitat dels animals salvatges després de l’extinció i, sobre tot, incloguen la responsabilitat de protegir els animals reclosos a les explotacions ramaderes o a les cases afectades pel perill d’incendi.

Per a l'entitat animalista, "mentre es mantinguen animals explotats a les granges i ramaderies, i mentre es permeta que animals domesticats com gossos i gats resten tancats a les cases sense cap opció de fugida, els protocols de prevenció els han de tindre en compte".

També, en cas d’incendi, consiedera que han d’haver equips especialitzats en el rescat animal que puguen comptar amb el suport de les moltes persones voluntàries que, fins ara, han tingut prohibit l’accés a les zones d’incendi.

Pel que fa a la fauna lliure, Iniciativa Animalista considera que s’han d’implementar actuacions d’emergència per a garantir la seua supervivència com aliment i aigua, detecció d’animals ferits i afectats pel foc, trasllats d’emergència a altres zones, etc.

Incidi forestal a la comarca del Serrans

Membres d’Iniciativa Animalista acudí, amb la Plataforma d’afectats i afectades pels incendis al País València, a la zona de la Serrania on es tornà a repetir la tragèdia d’aquest estiu. El foc ja s'ha dont per extingit, les persones desallotjades han començat a tornar als seus pobles i les seues cases.

Una representació de la Plataforma s’entrevistà amb el conseller Serafín Castellano al Lloc de Comandament Avançat i oferí el suport de voluntariat, acollida a cases de la zona per a les persones desplaçades, menjar, etc. Castellano els va informar que, en aquells moments, l’incendi estava a punt d’estar sota control i que es disposaven de personal suficient per a les tasques d’extinció, seguretat i assistència.

L'incendi es va declarar aquest diumenge i va afectar cinc termes municipals de la comarca  i que va obligar a desallotjar uns 2.000 veïns de Chulilla, Gestalgar i d'urbanitzacions de municipis de Pedralba, Casinos i Sot de Chera.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid