Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Incendi Alt Empordà
CUP: "L'incendi de l'Empordà en cap cas és un desastre natural"

La formació denuncia que en el darrer any s'ha retallat un 34% la prevenció d'incendis, un 52% en protecció civil i un 95% en vestuari de bombers

24/07/2012 Política

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) s'ha sumat a les veus que denuncien que l'incendi de l'Alt Empordà, que crema sense control des de diumenge, ha esdevingut una tragèdia en part per les retallades que pateix el sector.

En un comunicat nacional, la formació denuncia que en el darrer any s'ha retallat un 34% la prevenció d'incendis, un 52% en protecció civil, un 95% en vestuari de bombers, i apunta que fa dos anys que no s'incorporen nous bombers al cos. A més, destaca que durant aquest període s'ha retallat en vehicles i combustible, mentre s'han aplicat reduccions de sous i pagues als professionals.

Per tot plegat, el portaveu de la CUP Adam Majó s'ha mostrat contundent i ha afirmat que "aquestes retallades fan pensar que en cap cas ens trobem davant d'un desastre natural". Majó lamenta que "aquest hagi de ser el moment en què el Govern Mas s'adoni que no poden continuar produint-se retallades en el sector públic, i molt especialment en aspectes tan sensibles com la prevenció d'incendis, la protecció civil i sobre el cos de bombers".

La formació, per altra banda, també vol advertir del fet que alguns alcaldes de les poblacions afectades s'hagin vist desatesos pel Departament d'Interior. 

Solidaritat amb els veïns

La CUP ha traslladat la seva solidaritat als de l'Empordà que pateixen els incendis forestals i ha agraït "la feina incansable" de bombers, voluntaris, agents forestals i personal de protecció civil que lluiten contra les flames.

Per la CUP, "la crema del patrimoni natural és també la destrucció de la memòria col·lectiva, dels llocs de trobada i de treball de les persones". Els independentistes demanen a la població que segueixi les consignes de bombers i personal de socors per tal de facilitar i col·laborar en les feines d'extinció del foc.

La formació desitja una millora de l'atenció i que el Govern de la Generalitat estigui a l'alçada en aquests moments difícils.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid