Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
El Col·lectiu Solidaris Encausats de Bunyola es presenta en societat

La plataforma neix amb la intenció de mostrar el suport popular als quatre detinguts, als quals se'ls ha imputat un delicte de resistència greu davant l'autoritat

01/08/2012 Drets i Llibertats
Títol de la imatge Títol de la imatge

Ahir es va presentar el Col·lectiu Solidaris Encausats de Bunyola, que té com a objectiu denunciar i divulgar el cas de les persones represaliades de Bunyola pels fets ocorreguts el passat 28 de maig.

El col·lectiu pretén denunciar i divulgar el cas per tal d’apropar-lo a la societat, perquè "fets tan lamentables com els que se succeïren a Bunyola el passat mes de maig no es tornin a repetir". També s'han marcat com a objectiu de col·laborar amb els altres col·lectius afectats per la repressió per tal d’impulsar una plataforma unitària.

La nova entitat denuncia la violència i la injustícia institucional, remarcant que "només contra la violència física com la que patírem, sinó també en contra de la violència social que patim: violència és tancar hospitals, violència és anar en contra de la llengua i la cultura d’aquest país i violència és, també, tirar per terra la feina feta en matèria educativa, així com les violències que patim per el sistema econòmic, bancari i la precarietat a la que estan sotmesos tants de treballadors"

Relats dels fets

Pels volts de les vuit del vespre del passat 28 de maig cinc vehicles de la Guàrdia Civil s'han presentat al lloc de la protesta contra el president balear, José Ramón Bauzá, i diversos antiavalots van procedir a detenir 4 manifestants. Segons diversos testimonis, ho han fet emprant la violència i sense cap motiu aparent, ja que la manifestació transcorria en un ambient pacífic i festiu i sense incidents.

Tanmateix, la defensa conjunta dels joves demanà el sobreseïment lliure de la causa oberta en contra seva, argumentant que l'exposició dels fets de la Guàrdia Civil era plena de "mentides" i aportà proves documentals que corroboren les contradiccions dels agents.

Com s'ha menifestat darrerament, els fets de Bunyola no poden ser analitzats de manera aïllada, sinó en relació a la resta d'esdeveniments al voltant de les protestes contra el president Bauzá en les seves visites a la Part Forana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid