Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
La Volta a Menorca acabarà amb una recepció en el Consell

La Volta pretén que la ciutadania estigui assabentada de les coses que es van preparant i prenguin consciència del que pot passar si no es mobilitza en defensa del territori.

06/07/2012 Territori
"Quan es camina l'illa i se la coneix, augmenta molt el respecte i l'estima" "Quan es camina l'illa i se la coneix, augmenta molt el respecte i l'estima"

El president del Consell, Santiago Tadeo, rebrà el diumenge als participants de la Volta per la Menorca que estimam, una vegada concloguin el seu periple pel Camí de Cavalls després de dos intensos caps de setmana durant els quals hauran recorregut el litoral de la Illa. Una recepció que es produirà després que inicialment, la institució insular hagués rebutjat qualsevol tipus de trobada amb els organitzadors de la iniciativa reivindicativa, el GOB i els Escortis de Menorca.

La insistència per part del Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) perquè el president menorquí accedís a rebre'ls el diumenge en la plaça de la Biosfera ha obtingut els seus fruits, després de la negativa inicial des del Consell.

Així ho va comunicar ahir el portaveu de l'organització ecologista, Miquel Camps, qui va explicar que la intenció era lliurar a Tadeo un Manifest i, si pot ser, intercanviar impressions sobre la finalitat de la Volta a Menorca secundada per centenars de persones i nombroses entitats i associacions de la Illa, així com sobre les intencions del Consell en matèria urbanística i mediambiental.

Camps va explicar que davant la negativa inicial, el GOB va sol·licitar que es reconsiderés la petició “tenint en compte que era molta la gent que, durant nit i dia, durant dos caps de setmana, han participat en la Volta”.

Balanç positiu

Després que el cap de setmana passat es recorregués la costa nord amb una participació de 300 persones, avui divendres s'ha iniciat la segona fase de la Volta a Menorca. Ha començat a la plaça donis Born a les 19 hores, per recórrer la costa sud. Està previst que sobre la mitjanit arribin a Macarella, des d'on, evitant fer ruta durant el dia, es reprendrà el camí sobre les set de la tarda de demà dissabte, després d'haver realitzat una “Abraçada” popular a la platja. Des d'allí es reiniciarà la marxa per, al llarg de la nit, recórrer el Camí de Cavalls fins as Castell, on esperen arribar a primera hora del matí del diumenge.  La recepció en el Consell es preveu sobre les 10 hores del mateix diumenge.

"Per la Menorca que estimam"

Actualment es troben en marxa diverses modificacions en l'ordenació territorial que poden afectar Menorca de manera molt greu.

Camps de golf acompanyats de nous hotels en terreny rústic, ampliació de les urbanitzacions de costa, canvis en el concepte legal de l'interès general, eliminació dels requisits previs d'abastiment d'aigua, desprotecció urbanística d'espais emblemàtics... Tot això es troba en aquests moments en una situació d'estira i arronsa.

Amb la Volta per Menorca es pretén que la ciutadania estigui assabentada de les coses que es van preparant i prenguin consciència del que pot passar si no es mobilitza en defensa del territori.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid