Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
Menorca es posa a caminar en defensa del territori

"Quan es camina l'illa i se la coneix, augmenta molt el respecte i l'estima cap el gran patrimoni que Menorca encara conserva"

03/07/2012 Territori

Amb molt bon ambient, molta presència de les camisetes de la campanya i gent que escrivia les seves propostes i emocions en el Llibre de Missatges pel Territori, divendres passat es va iniciar la Volta per la Menorca pel Camí de Cavalls. Una marxa promoguda pels Escoltes de Menorca i el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) amb l'objectiu de salvar Menorca de noves agressions urbanístiques que es plantegen amb l'excusa de la crisi econòmica.

Més de 60 persones van sortir ahir de sa Mesquida per caminar el primer dels 25 trams de la Volta que ha de recórrer el camí de Cavalls reivindicant la protecció territorial de Menorca. As Grau hi havia el segon grup per rellevar-los.

Representants de diferents entitats van donar lectura al Manifest de la Volta a la Menorca que estimam que es lliurarà el dia 8 al president del Consell Insular. Seguidament, es va alliberar un exemplar de xòric, que havia estat recuperat en el Centre de Recuperació de Fauna.

Durant tot el vespre del dissabte i fins diumenge matí, diferents grups de persones s'han anat rellevant perquè el manifest en defensa del territori anàs per tota la costa nord, pel camí de Cavalls. Hi hagut algun tram amb pluja, però no s'ha aturat la caminada.

Diumenge la marxa es va aturar finalment a la plaça del Born de Ciutadella, des d'on tornarà a iniciar-se el pròxim divendres, dia 6, aquesta vegada per anar fent la costa sud.

El proper divendres es tornarà a reempendre la marxa

En el calendari previst per la zona sud, es sortirà de la Plaça del Born a les 19 hores del divendres, amb grups de relleu a Cala Blanca, Cap d'Artrutx i Son Saura.

A Macarella es farà una Abraçada a Menorca el dissabte capvespre (18 h) i es tornarà a emprendre la caminada durant tot el vespre, amb canvi de grups a Cala Mitjana, Sant Tomàs, Son Bou, Cala en Porter, Es Canutells, Binisafúller, Alcalfar i Es Castell. Finalitzarà diumenge a la plaça de la Biosfera, on es farà lectura del manifest i s'entregarà al president del Consell Insular.

La Volta per la Menorca que estimam vol ser una crida pública perquè tota la gent que estima l'illa s'interessi per les modificacions territorials que es volen dur a terme.

"Per la Menorca que estimam"

Actualment es troben en marxa diverses modificacions en l'ordenació territorial que poden afectar Menorca de manera molt greu.

Camps de golf acompanyats de nous hotels en terreny rústic, ampliació de les urbanitzacions de costa, canvis en el concepte legal de l'interès general, eliminació dels requisits previs d'abastiment d'aigua, desprotecció urbanística d'espais emblemàtics... Tot això es troba en aquests moments en una situació d'estira i arronsa.

Amb la Volta per Menorca es pretén que la ciutadania estigui assabentada de les coses que es van preparant i prenguin consciència del que pot passar si no es mobilitza en defensa del territori.


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid