Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Aniversari
La CUP de Vilafranca celebra 10 anys

Edita un nou butlletí on parodia la nova Ordenança de Civisme, que preveu multar per remenar contenidors, entre altres

15/06/2012 Política

La CUP celebra 10 anys d'activitat a la capital de l'Alt Penedès. Per commemorar l'efemèride ha publicat una edició especial de la revista l'Arrel, que arriba al número 10.

"Deu anys de lluita que simbolitzen tot un treball i esforç col·lectiu per a construir un projecte d'unitat popular a la Vila: la construcció i el desenvolupament de la lluita d'alliberament municipalista a Vilafranca del Penedès", afirma la formació.

L'Arrel ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats de Vilafranca com l'Assemblea Antirepressiva, l'Assemblea pels Drets Social, el 15-M, la CGT i DaltaBaix.

En aquesta edició s'hi poden trobar des de les mocions presentades per la CUP als plens, articles sobre la reforma laboral, sobre el treball i tasques de diferents entitats de la vila i comarca, una valoració dels pressupostos municipals, propostes per a construir una alternativa municipal contra les retallades econòmiques, sobre la tasca de la CUP al Consell Comarcal...

L'Arrel 10 es pot trobar en paper al Casal Independentista de Vilafranca El Cep. A més, se'n repartiran 14.000 exemplars a totes les cases.

Multes per remenar contenidors o participar en manifestacions

Així mateix, inclou una crítica a la nova Ordenança del Civisme impulsada pel govern de Convergència i Unió i que ha generat un ampli rebuig popular. Per aquest motiu, aquesta desena edició obra la seva portada amb un "Prohibit llegir l'Arrel. Multa 150€" parodiant algun dels punts que recull l'ordenança, que preveu imposar multes per remenar contenidors, jugar a pilota a places i carrers, participar en manifestacions, entre altres. 

Segons argumenta la CUP, entre les llibertats fonamentals que la nova ordenança vulnera hi ha el dret a reunir-se, a manifestar-se o el de llibertat d'informació. A més, considera que la nova regulació criminalitza la pobresa ja que, per exemple, prohibeix demanar almoina, realitzar la higiene personal a les fonts públiques o rebuscar entre els contenidors de brossa.

També es limita l'ús de l'espai públic prohibint estendre la roba als balcons o que els infants juguin a pilota a les places, entre d'altres situacions.

El bloc "Vilafranca cívica" explica en profunditat els aspectes més polèmics d'aquesta Ordenança de Civisme.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid