Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Administració colonial
18/06/2012 Agustí Barrera

D’ençà de la vaga del dia 29 de maig, els Mossos d’Esquadra han detingut 106 persones, d’aquestes, 48 han estat imputades El dissabte dia 16, sis persones foren detingudes a Badalona, acusades de crear problemes de circulació i ordre públic.


Creiem, n’hi ha tots els indicis, que les detencions obeeixen a criteris polítics, perquè 40 dels imputats són militants de l’Esquerra Independentista (EI).


L’operació policial té un clar rerefons polític, els seus objectius són:


1.- Esporuguir  l’EI, que actualment representa l’alternativa política més creïble, que es consolida amb més força i, per tant, és un model incòmode


2.-Advertir la dissidència, els militants de l’EI, que el preu a pagar per defensar els interessos del 80% de la població, que la lluita contra els bàrbars reconvertits en especuladors financers, comporta la repressió del sistema. La dignitat dels militants de l'EI no els fa assimilables a l'autonomisme colonial de menjadora i, per tant són un referent  molest, per a una societat que ha perdut  la confiança en  la política i els polítics oficials.


Quan aquest mes d'abril, un alt càrrec dels Mossos d'Esquadra, en el discurs més aplaudit del Dia de les Esquadres pels representants de l'administració autonòmica, va titllar de “rates” els antisistema que “volen destruir  amb violència el model de  societat elegit democràticament que la policia anirà a buscar-los i ho pagaran car” (El Punt 21/04/2012), es fixava un model tàctic.  


Potser caldria precisar que la societat amb la qual no estan d'acord els antisistema, és la societat en què estem vivint, la societat de la corrupció, del clientelisme polític, les comissions i l'especulació immobiliària. La societat del cas Pretòria (CIU i PSC), suborns, corrupció urbanística i blanqueig de diners, implicats, alcaldes, regidors, consellers i diputats, 20 milions €. Cas Palau (CIU),cobraments de comissions il·legals del 4%, de les quals un 2,5% haurien anat destinades al finançament il·legal de CDC, 35 milions €. Cas Palma Arena,  (PP i Unió Mallorquina) sobrecost excessiu del velòdrom Palma Arena, sense factures justificants, 65 milions €. Sembla que els  antisistema no estan d'acord amb un sistema que genera aquest panorama social.


I tot això passa quan la taxa d'atur a l'Estat és del 24,3% i el 50% dels nostres joves estan a l'atur i han d'emigrar, mentre cada dia a Barcelona ciutat es produeixen uns 20 desnonaments.


És un mal símptoma social quan s'ha de recórrer a la repressió selectiva, a la delació cibernètica, per amagar la manca de discurs, ja no saben què dir perquè ningú se'ls creu, s'han quedat sense alternativa política, perquè s'ha fet evident el fracàs d'aquests 30 anys de projecte autonòmic, que ens ha portat a l'atzucac del no res, a un temps preciós perdut i a un empobriment en tots sentits com a societat, un projecte fallit que les restes de l'autonomisme volen seguir alimentant artificialment.


En alguns mitjans es comença a parlar de repressió convergent, i això no és bo de cara a les eleccions, representa un desgast polític excessiu, sense vots no es pot controlar políticament l'administració autonòmica, es perd quota de poder, capacitat cllientelar.


Dels 6 detinguts d'aquest darrer dissabte a Badalona, tots tenen una edat inferior als 40 anys. És un mal senyal de la salut del sistema, quan aquest, incapaç de donar feina als joves, els empresona per defensar una societat més igualitària, no manada pels interessos dels Bancs i el capital multinacional del FMI i el BCE, una societat on no hi hagin desnonaments en una ciutat plena de pisos buits.




 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid