Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitat
Es presenta una candidatura a rector de la UAB "d'esquerres, alternativa i plural"

Pere Solà, el candidat, anuncia que si és rector no assumirà l'augment del preu que els estudiants paguen per la matrícula

21/04/2012 Educació
Pere Solà, catedràtic de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és la persona que encapçala una candidatura a rector "d'esquerres, alternativa i plural" en plena ofensiva contra l'educació pública.
 
Una candidatura plenament defensora del caràcter públic i universal que ha de tenir la universitat, tal com palesa el nom del seu projecte, que ja és tota una declaració d'intencions: "La nova Universitat Pública, la nova UAB" [manifest], que ja disposa de pàgina web. També el lloc on s'ha presentat la candidatura: al Convent dels Caputxins de Sarrià, un lloc emblemàtic en la construcció de la Universitat Democràtica, on el 1966 es va produir un capítol clau de la història de l’antifranquisme català i de la universitat (els fets coneguts com la Caputxinada).
 
"Defensa absoluta dels principis bàsics d'una universitat pública"
 
En aquest indret emblemàtic, Pere Solà ha presentat "una proposta d’esquerres, alternativa, plural i oberta a tota la comunitat universitària que encararà la situació crítica que viu la universitat a dia d’avui". Tot, ha afirmat, "des de la defensa absoluta dels principis bàsics d’una universitat pública al servei de la docència, la recerca, la cultura i d’una societat més necessitada que mai d’una institució que ajudi de la sortida de la crisi".
 
En la presentació del programa de la candidatura, aquest divendres, Solà ha anat desgranant les alternatives concretes a les retallades planejades a la universitat catalana, per tal de donar-li resposta i superar-les. En aquest sentit, el candidat a rector ha afirmat que "ara per ara som l’única candidatura que ha presentat un programa detallat sobre els seus objectius de govern i els mitjans per dur-lo a terme", un programa que està "obert al procés de debat que permetrà una veritable contrastació democràtica”.
 
No assumirà l'augment de la matrícula si és rector
 
Solà ha anunciat que no assumirà el nou decret de taxes universitàries si és rector. Ben al contrari, "es bonificarà la pujada de preus als estudiants per tal de contrarrestar-la, de manera que en una situació del 50% d’atur juvenil, l’educació universitària segueixi sent clau per millorar la situació del país i de les seves gents", ha remarcat.
 
I ha afegit: “La meva candidatura està convençuda que es pot pal·liar el dèficit a base de més ingressos, però sense retallar el professorat i el personal d’administració i serveis ni augmentar el preu de les matrícules o be empitjorant l’ensenyament posant a més alumnes en menys aules".
 
Propostes de la candidatura de Pere Solà:
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid