Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEDI AMBIENT
L'independentisme garrotxí alerta que el Consorci de l'Alta Garrotxa es troba en una "situació límit"

L'AEIG i Maulets critiquen que les retallades del Govern han deixat el Consorci "sense la direcció adequada i amb una operativitat mínima"

12/05/2012 Territori

L'Assemblea de l'Esquerra Independentista de la Garrotxa (AEIG) i Maulets de la Garrotxa han alertat que "amb el canvi dràstic de prioritats en les polítiques ambientals" i amb el "desinterès cap als espais protegits i al territori en general" per part del Govern s'ha deixat el Consorci de l'Alta Garrotxa "sense la direcció adequada i amb una operativitat mínima". Tot fins al punt de trobar-se "en una situació límit que farà molt complexa una gestió eficaç i eficient de l'espai".

El Consorci de l'Alta Garrotxa és una entitat que agrupa els 11 municipis garrotxins que compten amb superfície inclosa dins del Pla d'Espais d'Interès Natural i té per objectiu la conservació, la revalorització i la gestió integral d'aquest espai natural. Fins avui la principal tasca que ha desenvolupat el Consorci ha estat la gestió i conservació del patrimoni natural i cultural, així com també la regulació de l’ús públic, recerca de finançament exterior, assessorament a la població local, execució de programes d’educació i sensibilització ambiental. L'AEIG destaca "aquesta important tasca desenvolupada des del Consorci" i lamenta que "malgrat tot sovint no hagi sigut reconeguda ni institucionalment ni socialment".

A més, recalca que el Consorci "és de primordial importància per a la preservació de la biodiversitat del territori, la regulació dels usos i activitats, la vigilància i la capacitat de multiplicar els recursos econòmics a invertir a l’espai". Per això, insisteix que "les administracions públiques han de tenir present que els espais d’interès natural formen part del bé ambiental, el qual és col·lectiu i immaterial, i que per tant, han de vetllar per la seva preservació i conservació per tal que la tota societat en pugui ser beneficiària".

Rebuig a les retallades

L'AEIG i Maulets han manifestat, tal com ja ha fet l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), el seu desacord amb les retallades que el Govern està realitzant en matèria de medi natural "pel greu perill amb què exposen els espais naturals davant d’un progressiu deteriorament i/o abandonament de la gestió que s’hi està duent a terme".

El passat 10 de desembre l'AEIG i Maulets van organitzar un debat a Montagut sobre el futur de l'Alta Garrotxa on es va insistir en la necessitat d'aprovar el pla especial per regular i actualitzar els usos de l'Alta Garrotxa.

Valora
Vídeos
El futur de l'Alta Garrotxa
Des de l'AEIG volem obrir el debat sobre el futur de l'Alta Garrotxa. Per això proposem aquest punt de trobada i debat, obert a la participació de persones i entitats
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid