Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Territori
L'AEIG s'estrena amb un debat sobre el futur de l'Alta Garrotxa

Pinents i públic van posar de manifest la necessitat de tirar endavant el Pla Especial

12/12/2011 Territori
Cal Ferrer de Montagut (Garrotxa) va quedar petit dissabte passat per acollir el debat sobre com hauria de ser el futur de l'Alta Garrotxa. El debat, organitzat per l'Assemblea de l'Esquerra Independentista de la Garrotxa (AEIG) i Maulets, va aplegar veïns, propietaris, tècnics, usuaris i gent vinculada al territori a l'espai polivalent del municipi garrotxí.

El debat, moderat pel periodista Ramon Estéban, va comptar amb les intervencions de Josep Vilar, cap dels agents rurals de la Garrotxa, membre de la Institució Catalana d’Història Natural i professor Titular de Geografia Física de la Universitat de Girona (UdG) i Inès Carrillo, directora del Consorci de l'Alta Garrotxa, l'ens encarregat de gestionar l'espai en base a les Normes Especials aprovades de manera provisional el 1995.

Els ponents van exposar quina és la situació actual de l'Alta Garrotxa, tant pel que fa a l'estat de conservació dels seus valors, com al desenvolupament de les activitats econòmiques o l'agressió/pressió que pateixen determinats espais, en alguns casos, derivats d' interessos polítics.

L'assistència de productors, masovers, i veïns van posar de relleu el fet que l'Alta Garrotxa ha de ser un espai per viure-hi i no només per veure'l. Així, van coincidir que a dia d'avui les normes especials del 1995 estan obsoletes i són en certs aspectes contraproduents per la realitat actual del territori, a més de no ajustar-se a normatives tant del principat com europees. En aquest sentit, es va posar de manifest la necessitat de tirar endavant el Pla Especial com l'eina que permetrà un desenvolupament sostenible a l'Alta Garrotxa alhora que la preservació de la biodiversitat i riquesa paisatgística. Amb tot, mentre això no passi és necessària la figura del Consorci de l'Alta Garrotxa com a ens gestor i mur de contenció a les possibles agressions i pressions sobre el territori, tot i que també es va apuntar que l'ens hauria d'incidir més en temes de desenvolupament socioeconòmic, com el suport als productes de la zona.

L'Assemblea de l'Esquerra Independentista ha avançat que té el propòsit de fer un anàlisi acurat, que permeti fer una radiografia objectiva i engegar els mecanismes que es considerin oportuns per tal de "convertir l'actual atzucac en un punt de partida".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid