Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desallotjament
Centenars de persones es manifesten en defensa de la Rimaia

"Lluitar, crear poder popular. Les idees no es desallotgen" era el lema de la protesta

10/05/2012 Drets i Llibertats

Centenars de persones es van manifestar aquest dimecres per denunciar el desallotjament de la Universitat Lliure La Rimaia, un dels centres socials ocupats més actius de la ciutat i lligat al moviment dels indignats catalans. Els protestants van marxar pel centre de Barcelona rere una pancarta que portava per lema "Lluitar, crear poder popular. Les idees no es desallotgen" custodiats per furgonetes dels Mossos d'Esquadra.

La marxa, que es va celebrar de forma pacífica i sense incidents, va sortir del costat del mercat de Sant Antoni i va passar pels edificis que anteriorment havien acollit La Rimaia i també van ser desallotjats. Des de Gran Via, on hi havia la segona Rimaia, els manifestants van marxar fins a l'actual edifici desallotjat aquest dimecres, ubicat a la confluència de la Ronda de Sant Pau amb el carrer de les Flors, al barri del Raval de Barcelona. Durant tot el recorregut els protestants van cantar consignes com "Un desallotjament, una altra ocupació", "la Rimaia és del Barri", "A, Anti, Anticapitalistes" o "Gent sense cases, cases sense gent, com s'entén?". 

Un cop a l'edifici desallotjat, els manifestants van desplegar una pancarta amb el missatge "Mai hem marxat" i van projectar el vídeo "Nosaltres", que denuncia la repressió contra la dissidència.

14 imputats i una detinguda

Els Mossos d'Esquadra van desallotjar dimecres a les set del matí l'edifici per ordre del jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona. Les 14 persones que en aquell moment es trobaven a l’interior de l’edifici han quedat imputades per un delicte d’usurpació de béns immobles, i una d'elles ha quedat detinguda per un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat. Segons els Mossos, els objectes que han trobat a dins la casa, com un martell, cascos o elements d'autodefensa, és material "susceptible de ser utilitzat en actes de violència urbana".

Durant l’actuació policial, més d'un centenar persones es van concentrar davant l'edifici. A les onze del matí la policia lliurava l'immoble al seu propietari, que a més ha aconseguit una brigada d'obres per tapiar les entrades de l'edifici.

L'advocat dels activistes de la Rimaia ha denunciat que el desallotjament és il·legal ja que la causa per l'ocupació de l'edifici va ser arxivada per un jutge que va considerar que no s'estava perpetrant cap delicte. Segons el lletrat, la nova ordre no ha tingut en compte la decisió d'un magistrat de la mateixa gradació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid