Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
29-M
"La veritable funció dels empresonaments era aturar-nos, que tinguéssim por"

El grup de suport als presos del 29-M agraeix les mostres de solidaritat rebudes

07/05/2012 Drets i Llibertats

El grup de suport als presos del 29-M ha celebrat l'alliberament dels tres vaguistes que s'han passat 5 setmanes en presó preventiva i ha afirmat que "la veritable funció d'aquests empresonaments era aturar-nos, que tinguéssim por en aquests primers dies de maig en què el Banc Central Europeu ha vingut a la nostra ciutat a decidir sobre les nostres vides".

El grup també ha constatat com l'Audiència de Barcelona, que va dictar la llibertat sense fiança per a Isma, Dani i Javi, "va deixar en evidència" la magistrada del jutjat d'instrucció número 18, Carmen García, que els va voler imposar fiances de 3.000 i 6.000 euros. Amb tot, lamenten que Laura Gómez, sindicalista de la CGT, encara és a la presó i hi ha centenars d’encausats arran de la vaga general.

Tot i voler reprimir el moviment de protesta, el "el primer de Maig milers de persones vam omplir els carrers de nou amb reivindicacions contra la reforma laboral i les polítiques neoliberals, i a l’endemà, el 3 de maig la vaga d’universitats va desafiar el gran desplegament policial manifestant-se contra les privatitzacions de l’educació", ha remarcat el grup de suport.

Així mateix, ha agraït "el suport mutu i complicitat de tantíssima gent" que va demanar la llibertat dels presos i detinguts. Tot i així, matisa, "la presó segueix aquí, trencant les vides dels qui estan presos i les de les seves famílies i amics". "Tant de bo algun dia la nostra solidaritat i la nostra força creixin tant que facin desaparèixer aquestes institucions del tancament, l’aïllament i el dolor. Aquell dia totes serem una mica més lliures", indica.

Tenen prohibit manifestar-se

D'altra banda, el grup de suport destaca la gravetat de les mesures cautelars que s'ha imposat a Javi, Dani i Isma, a qui a més de comparèixer cada 15 dies al jutjat tenen prohibit “anar a manifestacions públiques o reunions reivindicatives que es puguin produir en la via pública de qualsevol poble o ciutat de Catalunya durant la instrucció d’aquest procés”. Això, alerten, "ve a ser el mateix que anul·lar el dret de reunió i de manifestació per a aquestes tres persones fins el seu judici, que encara no sabem quan serà. I tot sota l’amenaça de la presó preventiva".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid