Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Llibertat sense fiança per als tres vaguistes del 29-M empresonats

L'Audiència de Barcelona ha anul·lat les fiances imposades per la jutgessa del jutjat d'instrucció 18 de Barcelona

04/05/2012 Drets i Llibertats

El jutjat d'instrucció 18 de Barcelona ha decretat llibertat provisional als tres joves que es trobaven empresonats pels fets de la vaga general del 29-M. La jutgessa els ha alliberat un cop passades la jornada del 1r de Maig i la cimera del Banc Central Europeu a Barcelona. Tot i així, encara resta empresonada la secretària d'Organització de la CGT, Laura Gómez, per una acció a davant de la Borsa de Barcelona.

Segons ha informat aquet divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la jutgessa ha dictat llibertat sota fiança de 3.000 euros per a Javier O. V., veí del Clot, i de 6.000 euros per als dos estudiants de Físcia de la UB, Ismael B. A. i Daniel A. Com a mesura cautelar també s'ha acordat que es presentin als jutjats els dies 1 i 15 de cada mes.

Tot i així, l'Audiència de Barcelona ha anul·lat les fiances i ha dictat llibertat provisional sense fiança i la prohibició d'assistència a manifestacions. L'Audiència ha resolt així els recursos contra la presó privisional per als tres empresonats. Una decisió, la de l'Audiència de Barcelona, que s'ha fet pública poc després que la jutgessa del jutjat d'Instrucció decretés llibertat sota fiança de 3.000 i 6.000 euros. En la seva resolució, l'Audiència considera que un cop passat el 1r de Maig i la cimera ja no hi ha risc de reincidència.

A Javier O. V. se li imputen fets constitutius de delictes de desordres públics, resistència, danys i seguretat viària, mentre que a Ismael B. A. i Daniel A. se'ls imputen els delictes d'atemptats, desordres públics, resistència, danys, lesions, seguretat viària i tinença d'elements inflamables i explosius. Segons la jutgessa, se'ls va decretar presó provisional per risc de fugida i per evitar que tornessin a delinquir durant el 1r de Maig o la cimera del BCE.

Valora
Vídeos
NOSALTRES.
Manifest de l'assemblea de suport a les persones represaliades del 29M.
Barcelona, 21 d'abril de 2012.
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid