Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Sant Quirze celebra el 2n aniversari de la consulta per la independència

L'Ajuntament aprova adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència

03/03/2012 Política
Sant Quirze del Vallès va celebrar el passat dijous passat un acte per commemorar el segon aniversari de la consulta per la independència. Més de 100 persones van omplir la sala de La Patronal per escoltar les intervencions de Carme Forcadell i Àngels Folch, del Secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana; Jaume Terribas, economista membre de l'IEC, i Salvador Cardús, sociòleg i professor de la UAB.

Durant la seva intervenció Carme Forcadell va donar detalls de l’Assemblea Nacional Catalana que, després d’un llarg procés es contitueix formalment el pròxim dia 10 a Barcelona. “Necessitem un únic projecte per fer-nos forts davant dels atacs que el govern espanyol ens anirà preparant quan vegin en perill la seva unitat”, va dir.

De la seva banda, Jaume Terribas va remarcar que "cal convèncer el poble català que hem d’anar en la mateixa direcció. No perdre el temps en batalles petites. Cal anar cap a la creació de l’estat propi”.

Salvador Cardús ha destacat que "la dificultat més gran no són els tancs sinó aconseguir que els catalans guanyin la mentalitat d’emancipar-nos”. També va subratllar que “aconseguir la independència és l’objectiu més ambiciós, més important i més difícil que pot plantejar-se qualsevol país”.

Adhesió a Municipis per la Independència


Paral·lelament, el ple de l’Ajuntament de Sant Quirze va aprovar dijou per majoria absoluta –amb 13 vots a favor de CiU, Junts i ICV, 2 abstencions del PSC i només els 2 vots contraris del PP– la seva adhesió a Municipis per la Independència.

Aquesta moció havia estat presentada per Sant Quirze per la Independència -organitzadora de l'acte- i se l’havien fet seva els grups polítics que hi van votar a favor.

Municipis per la Independència va contituir-se a Vic el passat 14 de desembre i ja compta amb més de 200 municipis adherits, 15 consells comarcals i la Diputació de Lleida.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid